Ιταλία: Χτύπημα στη μαφία- Εξαρθρώθηκε δίκτυο κοκαΐνης σε λιμάνια

Με την υποστήριξη της Europol και της Eurojust, η ιταλική αστυνομία εξάρθρωσε ένα εγκληματικό δίκτυο που βασιζόταν σε διεφθαρμένους εργαζόμενους στο λιμάνι του Gioia Tauro για να μεταφέρει λαθραία κοκαΐνη αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρώπη.

Περίπου 300 αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένες επιδρομές εναντίον των μελών ενός εγκληματικού συνδικάτου που συνδέεται με τη μαφία «Ndrangheta». Έρευνες πραγματοποιήθηκαν στις επαρχίες Ρέτζιο Καλάμπρια, Βίμπο Βαλέντια, Μπάρι, Νάπολη, Ρώμη, Τέρνι, Βιτσέντζα, Μιλάνο και Νοβάρα, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να συλληφθούν 31 και να κατασχεθούν

περιουσιακά στοιχεία εγκληματικών πράξεων αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτές οι συλλήψεις ακολουθούν μια περίπλοκη έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν περισσότεροι από 4 τόνοι κοκαΐνης που εισήγαγαν οι εγκληματίες, με εκτιμώμενη αξία που υπερβαίνει τα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πλαίσιο των πληροφοριών σε εξέλιξη με την Europol, οι Ιταλοί ερευνητές μπόρεσαν επίσης να εντοπίσουν μέλη αυτού του εγκληματικού δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των μελών της «Ndrangheta», που θα κανόνιζαν την αποστολή της κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική.

Η έρευνα κατέστησε επίσης δυνατό τον εντοπισμό των εγκληματιών που ήταν υπεύθυνοι για την οργάνωση της μαζικής εισαγωγής κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στην Καλαβρία, που χαρακτηρίζεται από περιοδικές αποστολές δύο τόνων η καθεμία.

Το μεγαλύτερο μέρος του διεθνούς εμπορίου ναρκωτικών για το προϊόν που κατασκευάζεται στην Κολομβία, το Περού και τη Βολιβία, διέρχεται από τα λιμάνια της Βραζιλίας και συγκεκριμένα το λιμάνι του Σάντος, μια από τις σημαντικότερες αρτηρίες διακίνησης στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Europol. Η ιταλική μαφία παραμένει στην πρώτη γραμμή της επέκτασης του λαθρεμπορίου κοκαΐνης, αλλά δεν είναι πλέον οι μόνοι Ευρωπαίοι εγκληματίες που εγκαθιστούν αυτές τις επιχειρήσεις. Οι Βαλκανικοί πόλεμοι της δεκαετίας του 1990 επέτρεψαν στο οργανωμένο έγκλημα να ευδοκιμήσει στην περιοχή. Η Europol ανέφερε ότι οι σερβικές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος είναι ιδιαίτερα εμφανείς στο λιμάνι του Σάντος.

Ιταλίαλιμάνικοκαΐνη
Keywords
Τυχαία Θέματα