Νέες απώλειες στο Χρηματιστήριο- «Βουτιά» για τον τραπεζικό κλάδο

Νέες απώλειες καταγράφει σήμερα (10/10) το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω των ανησυχιών που επικρατούν για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,90% και διαπραγματεύεται στις 806,79 μονάδες. Παράλληλα, ο τζίρος διαμορφώνεται στα 4,57 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) παρουσιάζει απώλειες 1,01% στις 1.940,66 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει «βουτιά» 1,83% στις 529,85 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι την

περασμένη Παρασκευή, ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings διατήρησε αμετάβλητο το ελληνικό αξιόχρεο στη βαθμίδα «ΒΒ», δύο σκαλοπάτια κάτω από την επενδυτική, με θετικές προοπτικές (outlook), επανεπιβεβαιώνοντας την αξιολόγηση που έκανε στις 8 Ιουλίου.

Τις τελευταίες μέρες, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η αναζωπύρωση της έντασης στην Ουκρανία καθώς το πρωί σημειώθηκε μια σειρά εκρήξεων στο Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για αντίποινα της Ρωσίας μετά την καταστροφή της γέφυρας στην Κριμαία.

Σήμερα, ο τραπεζικός κλάδος «οδηγεί» τις απώλειες του Γενικού Δείκτη, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή της Eurobank η οποία διολισθαίνει 2,02%. Παράλληλα, σημαντική πτώση καταγράφει η Τράπεζα Πειραιώς (-1,99%), η ΕΤΕ (-1,65%) και η Alpha bank (-1,76%).

Όσον αφορά στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι μετοχές των ΔΕΗ, Lamda Development και Motor Oil καταγράφουν σημαντικές απώλειες, αφού διολισθαίνουν 1,75%, 1,05% και 1,44% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των Aegean (+0,44%), Ανδρομέδα (+0,94%) και Σαράντης (+0,99%).

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.

χρηματιστήριοδείκτεςΑγοράεπενδυτές
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέες, Χρηματιστήριο- Βουτιά,nees, chrimatistirio- voutia