Ιράν-Ισραήλ:Γενοκτονία εναντίον ολόκληρου λαού και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Σε δήλωση που εκδόθηκε στα περσικά και αραβικά τη Δευτέρα (17/5), ο Σαίντ Κατιτζάντεχ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, κατήγγειλε τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον αμάχων στην Παλαιστίνη.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «Καλούμε επίσης τους λαούς, τους διεθνείς οργανισμούς και τις ισλαμικές χώρες, ιδίως τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, να σταθούν μαζί με τον καταπιεσμένο και ανυπεράσπιστο Παλαιστινιακό Λαό, μπροστά στις τρομερές τρομοκρατικές επιθέσεις και πρακτικές του σιωνιστικού στρατού. Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν επαναλαμβάνει ότι οι εγκληματικές πράξεις που διαπράττονται

από το κατοχικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ πρέπει να χαρακτηριστούν, από τους σχετικούς διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, ως γενοκτονία εναντίον ολόκληρου λαού και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Στην ατζέντα του Ιράν περιλαμβάνεται μία διπλωματική εκστρατεία για την ενίσχυση του παλαιστινιακού λαού, από την έναρξη των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Λωρίδας της Γάζας. Ο Ιρανός Πρόεδρος, Χασάν Ρουχάνι, μίλησε τηλεφωνικώς με διάφορους ηγέτες στην περιοχή για να συζητήσει την κατάσταση στην Παλαιστίνη.

Μεταξύ άλλων, ο Ρουχάνι συνομίλησε και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη διάρκει της συνομιλίας ειπώθηκε πως οι «Ισλαμικές χώρες, ειδικά το Ιράν και η Τουρκία, ως δύο σημαντικές και αποτελεσματικές χώρες στην περιοχή, πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους και να εκμεταλλευτούν όλες τις διεθνείς δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας και των εγκλημάτων του Σιωνιστικού καθεστώτος».

Υπενθυμίζεται πως, μετρώντας ήδη δύο βδομάδες έντασης και συνεχείς βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας, τα θύματα ανέρχονται σε τουλάχιστον 201 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων 58 παιδιών και 35 γυναικών, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας. Περισσότεροι από 1.300 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί.

Η διεθνής κοινότητα συνεχίζει να απευθύνει εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός.

ΙράνΙσραήλΓάζαΓενοκτονία
Keywords
Τυχαία Θέματα