Ο «θείος» Ερντογάν... χαρτζιλικώνει τους σεισμόπληκτους

Η επόμενη μέρα του σεισμού στην Τουρκία έχει δύο όψεις. Από τη μία μεριά την αποκατάσταση των ζημιών και των οικογενειών στις περιοχές που επλήγησαν και που ακόμα επικρατούν τραγικές συνθήκες. Από την άλλη η πολιτική διαχείριση της κατάστασης από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κανονικά μέχρι τον Ιούνιο στην Τουρκία πρέπει να γίνουν εκλογές και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαπιστώνει πως η ζημιά στο προφίλ του είναι μεγάλη.

Ο σεισμός

ανέδειξε τις αδυναμίες του επιτελικού κράτους στην Τουρκία και ο κόσμος εκφράζει πια δημόσια τη δυσαρέσκειά του, ακόμα και σε ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Ερντογάν προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση και περιοδεύει συχνά στην περιοχή. Τη Δευτέρα βρέθηκε στη σεισμόπληκτη περιοχή της Αντιόχειας (Αντιγιαμάν) και όπως φαίνεται από βίντεο έδωσε... χαρτζιλίκι στους πληγέντες!

{https://twitter.com/DuvarEnglish/status/1630477907255787521}

{https://twitter.com/ozan_blk07/status/1630307591485022208}

Τα βίντεο έπαιξαν στα κανάλια και φυσικά δεν έμειναν ασχολίαστα στα social media. Ο Ερντογάν εμφανίζεται με ένα μάτσο χαρτονομίσματα στο χέρι και καθώς προχωρά μοιράζει λεφτά σε όσους απλώνουν το χέρι.

Μία εικόνα τραγική φυσικά που προκαλεί αλγεινή εντύπωση παγκοσμίως, αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας. Την κίνηση του Ερντογάν κατέκρινε το Διαδίκτυο αλλά και μερίδα του τουρκικού Τύπου, με την Τσουμχουριέτ να γράφει ότι «Στις πλημμύρες δίνει τσάι, στον σεισμό χρήματα».

ΕρντογάνΤΟΥΡΚΙΑσεισμόςΝΕΚΡΟΙτραγωδίααποζημιώσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα