ΗΠΑ: Συναγερμός για απειλή της εθνικής ασφάλειας από τη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Μάικ Τέρνερ έθεσε στη διάθεση των μελών του Κογκρέσου πληροφορίες προς εξέταση, σχετικά με μια «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Ενώ ο Τέρνερ και ο Λευκός Οίκος παρέμειναν ασαφείς σχετικά με το τι συνίσταται και τι συνεπάγεται η εν λόγω απειλή, Αμερικανός αξιωματούχος και δύο ακόμη ανώνυμες

πηγές είπαν στο CNN ότι σχετίζεται με τη Ρωσία. Διαφορετικές πηγές με πρόσβαση στις υπηρεσίες πληροφοριών έκαναν λόγο για «πολύ ευαίσθητο» θέμα. «Πρόκειται για άκρως ανησυχητική και αποσταθεροποιητική» ρωσική ικανότητα, «για την οποία ενημερωθήκαμε πρόσφατα», είπε μία από τις πηγές.

Αξιωματούχοι άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι η «απειλή εθνικής ασφάλειας» αφορά μια νέα διαστημική δυνατότητα του ρωσικού στρατού.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τέρνερ είχε στείλει επιστολή στους συναδέλφους του στο Κογκρέσο, αναφέροντας ότι το επείγον ζήτημα «σχετίζεται με αποσταθεροποιητική ξένη στρατιωτική ικανότητα». Ο Τέρνερ επισήμανε ότι η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής, στις 13 Φεβρουαρίου, ψήφισε, προκειμένου να καταστούν διαθέσιμες στους βουλευτές ορισμένες πληροφορίες, τις οποίες έχουν προθεσμία να εξετάσουν μέχρι την Παρασκευή.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν είπε ότι ζήτησε συνάντηση με κορυφαίους νομοθέτες στις επιτροπές εθνικής ασφάλειας για αύριο, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, προτού ο Τέρνερ προειδοποιήσει δημόσια για τη «σοβαρή απειλή της εθνικής ασφαλείας». Έδειξε, μάλιστα, κάποια απογοήτευση απέναντι στον Τέρνερ, δηλώνοντας «έκπληκτος για τη σημερινή δημοσιοποίηση». Ο Σάλιβαν αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση της απειλής, λέγοντας πως «Δεν είμαι σε θέση να πω κάτι περισσότερο από το βήμα αυτή τη στιγμή».

#ΗΠΑ #ΑΠΕΙΛΗ_ΕΘΝΙΚΗΣ_ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ #Κογκρέσο #Ρωσία
Keywords
Αναζητήσεις
ipa-synagermos-gia-apeili-tis-ethnikis-asfaleias-apo-ti-rosia.htm
Τυχαία Θέματα