ΗΠΑ: Στο 12,2% ετησίως το εμπορικό έλλειμμα

17:01 7/2/2023 - Πηγή: Reporter

Το συνολικό εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε 12,2% πέρυσι, πλησιάζοντας το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια καθώς οι Αμερικανοί συνέχισαν να αγοράζουν όγκους- ρεκόρ ξένων προϊόντων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη (7/2) το Υπουργείο Εμπορίου.

Το έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών έφτασε τα 948,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένο κατά 103 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 17,7% στα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την αύξηση των εισαγωγών,

οι οποίες αυξήθηκαν 16,3% στα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν πέρυσι από την ισχυρή ανάπτυξη των αποστολών ενέργειας των ΗΠΑ στο εξωτερικό μετά τη διακοπή πολλών οικονομικών δεσμών της Ευρώπης με τη Ρωσία, καθώς και από την ανάκαμψη στον ταξιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ μετά την πανδημία.

Το εμπόριο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας συνέχισε επίσης να αυξάνεται, παρά τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των δύο εκ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, οι οποίες επιβαρύνθηκαν περαιτέρω την περασμένη εβδομάδα από την ανακάλυψη ενός κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού που πετούσε πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ΗΠΑ εισάγουν μικρότερο μερίδιο των εισαγόμενων προϊόντων τους από την Κίνα τα τελευταία χρόνια, εν μέρει λόγω των δασμών και άλλων περιορισμών στο εμπόριο. Αλλά το συνολικό εμπόριο των ΗΠΑ με την Κίνα έφτασε σε ρεκόρ πέρυσι. Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα αυξήθηκε επίσης στα 382,9 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και δεν ξεπέρασε τα προηγούμενα ρεκόρ.

Τον Δεκέμβριο, οι αμερικανικές εξαγωγές μειώθηκαν ελαφρά από τον προηγούμενο μήνα στα 250,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αντανακλώντας την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Οι εισαγωγές έφθασαν τα 317,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΗΠΑεμπορικό ελλειμμαεξαγωγέςεισαγωγέςΚίνα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα