Έρχονται πρόστιμα για αισχροκέρδεια στην πώληση αντιολισθητικών αλυσίδων

16:17 7/2/2023 - Πηγή: Reporter

Λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που πλήττει τη χώρα από την Κυριακή, κρίθηκε απαραίτητος ο εφοδιασμός των οδηγών με εφοδιαστικές αλυσίδες. Δεν έλειψαν βέβαια και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας σε σειρά επιχειρήσεων, που βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν παραπάνω χρήματα στο όνομα της έλλειψης. Για αυτά τα φαινόμενα η κυβέρνηση φαίνεται να μελετά την επιβολή προστίμων.

Όπως υποστήριξαν σήμερα το πρωί (7/2) σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, και ο πρόεδρος της Ένωσης

Εργαζομένων Καταναλωτών Απόστολος Ραυτόπουλος, τέτοια φαινόμενα συζητάται να τιμωρηθούν.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να το ελέγξουν αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη αυτών των πωλήσεων. Ακόμα και χωρίς καταγγελίες το γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και γι’ αυτό το λόγο ελέγχονται», συμπλήρωσε.

Στην προοπτική να επιβληθεί πλαφόν στην τιμή ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή απάντησε ότι «η έννοια του “πλαφόν” στην τιμή είναι κάτι το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο σε μία ελεύθερη οικονομία.

Αν, για παράδειγμα, βάζαμε πλαφόν στις αλυσίδες, επειδή υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση, το πιο πιθανό ήταν ότι πολλές από αυτές τις αλυσίδες θα κατέληγαν στη μαύρη αγορά για να πωληθούν στις τιμές που θα ήθελε πραγματικά ο επιχειρηματίας.

Θα προφασιζόταν ότι δεν έχει άλλες αλυσίδες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το κοινό».

Από πλευράς του ο κ. Ραυτόπουλος δήλωσε ότι «αυτό το οποίο διαπιστώνουμε είναι ότι “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”.

Κάθε φορά που έχουμε κάποια έκτακτη ανάγκη, το προϊόν αυτό πωλείται πάντα με καπέλο». Και όπως υπογράμμισε, στην Αθήνα υπάρχουν καταγγελίες για αλυσίδες, τις οποίες τις αγόραζαν 40 με 45 ευρώ και σήμερα τις αγόρασαν 70 ευρώ.

«Μας έχουν στείλει και αποδείξεις, τις οποίες και εμείς, με τη σειρά μας, θα στείλουμε στο υπουργείο προκειμένου να τις ελέγξει ξανά».

αισχροκέρδειααντιολισθητικές αλυσίδεςπρόστιμα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα