ΗΠΑ-κορονοϊός: Μηνύματα για σταθεροποίηση στον ρυθμό μετάδοσης

Σταθεροποιείται ο ρυθμός μετάδοσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ, που είναι πρώτες σε επιβεβαιωμένα κρούσματα και θανάτους παγκοσμίως.

Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν άλλοι 1.514 νέοι θάνατοι, με το συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 22.108. Πρόκειται για μια μείωση των αριθμών των θυμάτων, καθώς το Σάββατο κατεγράφησαν 1.920 θάνατοι και την περασμένη Παρασκευή 2.108 θάνατοι. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 557,5 χιλιάδες.

Η πλέον πληττόμενη περιοχή είναι η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία μετρά περισσότερους

από 9.000 θανάτους, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 7.000 εντοπίζονται στην πόλη της Νέας Υόρκης.

«Δεν βλέπουμε μεγάλη μείωση (των κρουσμάτων και των θυμάτων), πρόκειται απλώς για μια σταθεροποίηση» ανέφερε ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν περισσότερα τεστ στον πληθυσμό προκειμένου να διαπιστωθούν αν φέρουν τον ιό ή όχι.

Πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικάνων πέρασε την Κυριακή του Πάσχα σε καραντίνα στο σπίτι τους, καθώς 42 από τις 50 Πολιτείες έχουν δώσει εντολή στους πολίτες τους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν μετακινήσεις και συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους, ενώ οι εκκλησίες παραμένουν κλειστές.

«Η χώρα έχει παραλύσει εξαιτίας των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.Πρόκειται για μια ασθένεια που δεν έχει ξαναδεί η χώρα μας, αλλά θα κερδίσουμε τη μάχη, θα κερδίσουμε τον πόλεμο» ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα ήθελε από την 1η Μαΐου οι ΗΠΑ να αρχίσουν να επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα.

Ωστόσο, ο επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, Stephen Hahn είπε πως είναι ακόμα αρκετά νωρίς προκειμένου να πει κανείς αν αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί.

ΗΠΑκορονοιόςκρούσματα κορονοϊούΝέα ΥόρκηΝτόναλντ Τραμπ
Keywords
Τυχαία Θέματα