Η αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα πιέζει τα ασιατικά χρηματιστήρια

Πτωτική είναι η τάση στα λίγα ασιατικά χρηματιστήρια που είναι σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών, ανοιχτά. Υπενθυμίζεται ότι οι αγορές της Ευρώπης δε θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές, ενώ η Wall Street θα λειτουργήσει κανονικά.

Τα αυξημένα κρούσματα στην Κίνα ανησύχησαν τους επενδυτές και ανέδυσαν στο προσκήνιο τους πωλητές. Ειδικότερα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό των τελευταίων σχεδόν έξι εβδομάδων, που

απέδωσε στην αύξηση των ταξιδιωτών που φθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό μολυσμένοι.

Πρόκειται για εξέλιξη που υπογραμμίζει πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση που συνεχίζει να έχει μπροστά του το Πεκίνο αν θέλει να εξασφαλίσει την αποτροπή του λεγόμενου δεύτερου κύματος εξάπλωσης της πανδημίας.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο ιαπωνικός Nikkei υποχωρεί κατά 1.44% στις 19,067.50 μονάδες.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite διολισθαίνει κατά 0.63% στις 2,779.36 μονάδες και ο Shenzhen Component κινείται πτωτικά κατά 0.53% στις 10,244.32 μονάδες.

Ο νοτιοκορεάτικος Kospi σημειώνει απώλειες κατά 1.32% στις 1,836.21 μονάδες και στην Ταϊβάν ο δείκτης Weighted χάνει κατά 0.43% στις 10,113.87 μονάδες.

Κλειστά είναι τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Αυστραλίας.

Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο

Σε ιστορική μείωση της παραγωγής πετρελαίου συμφώνησαν την Κυριακή οι χώρες του OPEC, η Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες. Η εν λόγω μείωση αποτελεί περίπου το 10% της παγκόσμιας προσφοράς και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης της τιμής του εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 3.65% στα 23.59 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ κινείται ανοδικά κατά 3.68% στα 32.64 δολάρια το βαρέλι.

Στον αντίποδα, ο χρυσός βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος κατά 1.21% στα 1,731.60 δολάρια ανά ουγκιά και ο άργυρος σε πτωτική τροχιά κατά 3.01% στα 15.568 δολάρια ο μετρικός τόνος.

ασιατικές αγορέςκορονοιόςΚίναΕμπορεύματαΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσόςNikkei
Keywords
Τυχαία Θέματα