ΗΠΑ: Ιστορικό χαμηλό για τη δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν-Στο 41%

10:02 4/2/2022 - Πηγή: Reporter

Στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του βρίσκεται πλέον η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν, καθώς, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ipsos για το Reuters, μόλις το 41% των Αμερικανών ενηλίκων εγκρίνει τα πεπραγμένα του αφότου ανέλαβε την εξουσία.

Το 56% αποδοκιμάζει τις επιδόσεις του, ενώ οι υπόλοιποι δεν είναι σίγουροι.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυλιόμενη αυτή έρευνα υπεδείκνυε ότι το 45% ενέκρινε τα πεπραγμένα του Προέδρου των ΗΠΑ,

ενώ το 50% τα αποδοκίμαζε.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι η κόπωση των Αμερικανών με την πανδημία του νέου κορονοϊού και τον οικονομικό της αντίκτυπο κορυφώνεται. Περίπου οι έξι στους δέκα πολίτες θεωρούν πως η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, με την οικονομία και τη δημόσια υγεία να ανησυχούν περισσότερο την πλειοψηφία τους.

Η δημοτικότητα του Μπάιντεν άρχισε να πέφτει περί τα μέσα του Αυγούστου, όταν οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σημείωσαν εκ νέου ραγδαία αύξηση στις ΗΠΑ, ενώ η κυβέρνηση του Αφγανιστάν, που υποστηριζόταν από την Ουάσινγκτον, κατέρρευσε.

Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν ολοένα περισσότερο ότι η δυσαρέσκεια για την προεδρία του Μπάιντεν θα τους κοστίσει την απώλεια της πλειοψηφίας που διατηρούν και στα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.005 ενηλίκων, οι 443 εκ των οποίων δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών και οι 377 υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4%.

ΜπάιντενδημοτικότηταΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα