ΗΠΑ: Αθώος ο Τραμπ, αποφάνθηκε η Γερουσία

00:14 6/2/2020 - Πηγή: Reporter

Η δίκη που είχε κριθεί πριν ξεκινήσει δεν έκρυβε εκπλήξεις. Όπως αναμενόταν, η αμερικανική Γερουσία αθώωσε πλήρως τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην ιστορική δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του, για δύο κατηγορίες, κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων έκρινε αρχικά αθώο τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο για την κατάχεσγ εξουσίας, με 52 από τους 100 γερουσιαστές, να ψηφίζουν υπέρ του.

Αθώος κριθηκε ο Τραμπ και για τη δεύτερη

κατηγορία της παρακώλυσης της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου, στη ψηφοφορία που ακολούθησε αμέσως μετά. Σε αυτή την ψηφοφορία, 53 Γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της αθώωσης του Αμερικανού προέδρου.

Παρά τις φήμες που είχαν ακουστεί επί μήνες, κανένας Δημοκρατικός δεν ψήφισε υπέρ της αθώωσης του Τραμπ, αλλά δεν υπήρξε και καμία διαρροή από τη μεριά των Ρεπουμπλικανών που εμφανίστηκαν ενωμένοι και υπερασπίστηκαν τον πρόεδρό τους.

Αυτό που μένει είναι η επικοινωνιακή μονομαχία, Τραμπ - Πελόζι, στην προτελευταία ημέρα της δίκης. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έδωσε το χέρι του στην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και αυτή από τη μεριά της έσκισε επιδεικτικά την ομιλία του.

Η Νάνσι Πελόζι είπε πως δεν είχε αποφασίσει από πριν να προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια, ούτε επειδή νωρίτερα ο Τραμπ είχε επιδεικτικά αρνηθεί να της δώσει το χέρι του. Απλά, της βγήκε αυθόρμητα.

ΗΠΑΤραμπΚογκρέσο
Keywords
Τυχαία Θέματα