ΗΑΕ-Παναμάς: Υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας για τους ναυτικούς

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο Παναμάς έχουν υπογράψει Μνημόνιο Κατανόησης που καλύπτει την εκπαίδευση των ναυτικών, την ασφάλεια, την τήρηση φύλαξης και την αμοιβαία αναγνώριση των σχετικών πιστοποιητικών.

Το μνημόνιο υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Ενέργειας και Υποδομών των ΗΑΕ και της Ναυτιλιακής Αρχής του Παναμά (AMP) στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ).

Ως

μέρος της συμφωνίας, οι ναυτικοί που κατέχουν τα πιστοποιητικά ικανότητας και επάρκειας, θα μπορούν να υπηρετούν σε πλοία που είναι νηολογημένα υπό τη σημαία ενός εκ των δύο μερών.

Η Hessa Al Malek, Σύμβουλος του Υπουργού Θαλάσσιων Μεταφορών, του Υπουργείου Ενέργειας και Υποδομών των ΗΑΕ, δήλωσε: «Οι ναυτικοί βρίσκονται στην καρδιά του κλάδου μας και είναι οι οδηγοί της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι εργαζόμαστε για την ευημερία τους. Όπως συμφωνήθηκε με τη Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά, όχι μόνο θα αναγνωρίζονται τα πιστοποιητικά των ναυτικών μας που εκδίδονται από οποιονδήποτε από εμάς για πλησιέστερα παράκτια ταξίδια, αλλά θα εργαστούμε επίσης για την ενίσχυση των τεχνικών και διοικητικών ικανοτήτων όσον αφορά τις πιστοποιήσεις, την εκπαίδευση, την τήρηση φύλαξης και τις υποθέσεις εργασίας των ναυτικών μας».

Η συμφωνία στοχεύει επίσης στη θέσπιση μέτρων για να διασφαλίσει ότι οι ναυτικοί εκπαιδεύονται με την κατάλληλη γνώση της ναυτιλιακής νομοθεσίας.

Ο Mohammed Khamis Al Kaabi, Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΑΕ στον ΙΜΟ, δήλωσε: «Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τη Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά, προσβλέπουμε στην παροχή καλύτερης εκπαίδευσης στους ναυτικούς μας, μαζί με βελτιωμένες εγκαταστάσεις και πιο αναγνωρισμένη πιστοποίηση για τη φύση τους δουλειά. Ως μέρος της συμφωνίας μας, θα επικοινωνούμε μεταξύ μας σχετικά με τις διαδικασίες εκπαίδευσης και πιστοποίησης. Αυτό θα μας επιτρέψει να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και επίσης να συζητήσουμε καλύτερους τρόπους για να ενισχύσουμε τη θεωρητική και πρακτική γνώση των ναυτικών μας».

ΗΑΕΠΑΝΑΜΑΣμνημόνιο συνεργασίαςναυτικοί
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα