Η Ρωσία στέλνει το πρώτο της φορτίο LNG στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα αναμένεται να κατευθυνθεί το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από τον νεότερο τερματικό σταθμό υγροποίησης της Ρωσίας στη Πορτοβάγια, υποστηρίζει το Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε άτομο με γνώση του θέματος στο Bloomberg, το πρώτο φορτίο από τη μονάδα της Πορτοβάγια θα κατευθυνθεί προς την Ελλάδα,

ωστόσο ο αγοραστής του φορτίου δεν έχει αποκαλυφθεί.

Ο νέος τερματικός σταθμός, ο οποίος βρίσκεται κοντά στον αγωγό Nord Stream στη Γερμανία, τίθεται σε λειτουργία εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου ενεργειακής κρίσης η οποία κλιμακώθηκε από την απόφαση της Ρωσίας να διακόψει τις ροές προς την Ευρώπη.

Όμως, παρά το γεγονός ότι οι προμήθειες μέσω του αγωγού έχουν ουσιαστικά διακοπεί, στα ευρωπαϊκά λιμάνια συνεχίζει να φτάνει ρωσικό LNG.

Η Gazprom δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο από το Bloomberg.

Ήδη έχουν παραχθεί 30.000 τόνοι LNG

Η Gazprom ολοκλήρωσε έναν 72ωρο έλεγχο στη νέα εγκατάσταση τη Δευτέρα, ενώ το εργοστάσιο έχει ήδη παράξει περίπου 30.000 τόνους LNG.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν κυρώσεις στο ρωσικό LNG από την Ευρώπη. Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο σταμάτησε να λαμβάνει LNG από τη χώρα όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η μοναδική ελληνική εγκατάσταση για LNG μπορεί να στέλνει περίπου 6 δισ. κυβικά μέτρα τον χρόνο, τα μισά από τα οποία κατευθύνονται στη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία και τα υπόλοιπα στην εγχώρια αγορά.

Το τάνκερ Pskov είναι αυτή τη στιγμή αγκυροβολημένο στο εργοστάσιο LNG της Πορτοβάγια και φορτώνει, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

ΡωσίαΕΛΛΑΔΑΕμπορεύματαLNGGazprom
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, LNG, Ελλάδα,rosia, LNG, ellada