Η Ουκρανία πληρώνει υψηλό τίμημα: Αγοράζει χρόνο για τη Δύση

Η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να διεξαγάγει πόλεμο στην Ουκρανία αλλάζει την παγκόσμια τάξη – απλώς όχι με τον τρόπο που σχεδίαζε.

Δύο ημέρες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε δυνάμεις στην Ουκρανία, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης γιόρτασαν... πρόωρα «μια νέα εποχή», που σηματοδοτήθηκε από το τέλος της δυτικής κυριαρχίας και τη ρήξη των δεσμών μεταξύ των ΗΠΑ και της ηπειρωτικής Ευρώπης. Καθώς ο πόλεμος μαίνεται, η εκτίμηση αυτή αποδείχθηκε

άστοχη.

Από το Λονδίνο μέχρι το Βερολίνο και τις πρωτεύουσες της Βαλτικής, όπως το Ταλίν, η στήριξη έχει ξεπεράσει αυτό που οι περισσότεροι εκτιμούσαν αρχικά.

Ένας πόλεμος μεγάλης κλίμακας δεν είναι πλέον αδιανόητος και τα έθνη επανεξετάζουν τι πρέπει να ξοδεύουν για τα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά και το πώς θα πολεμήσουν, εφόσον χρειαστεί.

Ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, τα ευρωπαϊκά μέλη "γατζώνονται" περισσότερο από ποτέ στη Συμμαχία και οργανώνονται για το μέλλον.

Όπως είπε και ένας πρώην αρχηγός της Διοίκησης των Μικτών Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου: «Η Ουκρανία πληρώνει υψηλό τίμημα για να μας αγοράσει χρόνο».

ΝΑΤΟπόλεμοςΡωσίαΕΕΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα