Η Massport ανακοινώνει καθαρό μηδενικό στόχο έως το 2031

Η Λιμενική Αρχή της Μασαχουσέτης (Massport) αποκάλυψε τον στόχο της να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα σε όλες τις εγκαταστάσεις και να είναι μηδενικές μέχρι το 2031.

Ο «οδικός χάρτης» για το Net Zero εστιάζει στο 100% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) που ελέγχονται άμεσα από εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και αγορασμένη ηλεκτρική ενέργεια που ανήκουν στην Massport, με συνεχή επιρροή σε περιοχές που δεν ελέγχει η Αρχή.

Το σχέδιο περιγράφει τα βήματα

που θα λάβει η Massport για τη μείωση των εκπομπών εντός της δεκαετίας, προς όφελος άμεσα των γειτονικών κοινοτήτων και την περαιτέρω προετοιμασία της Αρχής για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Η Massport δεσμεύεται να συνεργαστεί με τις γύρω κοινότητές μας για να μειώσει τις επιπτώσεις μας στο περιβάλλον, παραμένοντας συγκεντρωμένη στην υποστήριξη της οικονομίας της περιοχής», δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου Massport, Lew Evangelidis, ο οποίος πρόσθεσε: «Ο οδικός χάρτης της Massport για το Net Zero ευθυγραμμίζεται με τους κλιματικούς στόχους της Κοινοπολιτείας».

Το σχέδιο της Massport για τους καθαρούς μηδενικούς στόχους της:

Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στα κτίρια μέσω προτύπων σχεδιασμού και λειτουργικών ελέγχων

Μετάβαση σε καθαρές πηγές καυσίμων όπως ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, ανανεώσιμο φυσικό αέριο κ.λπ.

Παραγωγή όσο το δυνατόν περισσότερης ανανεώσιμης ενέργειας επί τόπου και πραγματοποίηση αγορών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εκτός έδρας

Απόκτηση πιστώσεων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αριθμούς αναγνώρισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αντισταθμίσεις άνθρακα ως στρατηγική μετάβασης, για τις πηγές ορυκτών καυσίμων που δεν μπορούν να μειωθούν, να ηλεκτροδοτηθούν ή να μετατραπούν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας βραχυπρόθεσμα

«Η πανδημία μας έδωσε την ευκαιρία να επανεξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε προς τα εμπρός και τώρα βρισκόμαστε στο μονοπάτι προς το Net Zero», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Massport, Lisa Wieland, η οποία συνέχισε επισημαίνοντας: «Αυτή είναι μια πραγματική δέσμευση με επιθετικούς στόχους, συνδεδεμένους με πραγματικές ενέργειες που θα μας οδηγήσουν στο Net Zero μέχρι το 2031, που τυχαίνει να είναι και η 75η επέτειος της Massport».

Για οποιεσδήποτε περιοχές όπου οι εκπομπές δεν μπορούν να μειωθούν στο μηδέν, η Massport θα επενδύσει σε αντισταθμίσεις άνθρακα για να επιτύχει τον στόχο. Η Αρχή αναμένει ότι θα έχει επιτύχει τις μηδενικές εκπομπές χωρίς αντισταθμίσεις έως το 2040. Οι αντισταθμίσεις άνθρακα είναι επενδύσεις σε έργα μείωσης των GHG, όπως ένα ηλιακό πάρκο, που μειώνουν τον αντίκτυπο των εκπομπών GHG ενός οργανισμού. Στόχος της Massport θα ήταν να αγοράσει αντισταθμίσεις που ωφελούν τοπικά έργα εντός της Κοινοπολιτείας.

MASSPORT
Keywords
Τυχαία Θέματα