Η Κίνα τροποποιεί νόμο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Οι Κινέζοι νομοθέτες εξετάζουν ένα σχέδιο αναθεώρησης του Νόμου για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος. Η αναθεώρηση υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC), του ανώτατου νομοθετικού σώματος, για πρώτη ανάγνωση.

Ο Wang Hongyao, αξιωματούχος της επιτροπής προστασίας περιβάλλοντος και πόρων του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, δήλωσε ότι ο νόμος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, που εγκρίθηκε το 1982 και τροποποιήθηκε τρεις φορές, έχει διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Κίνας.

Ενώ

οι γενικές βελτιώσεις είναι εμφανείς στο θαλάσσιο περιβάλλον, με ταχύτερη πρόοδο στην οικολογική διατήρηση της Κίνας, η τρέχουσα έκδοση του νόμου δεν ταιριάζει πλέον στη νέα κατάσταση και χρειάζεται αναθεώρηση, είπε ο Wang. Επισήμανε επίσης τις ανεπαρκείς προσπάθειες ελέγχου της ρύπανσης και τα ακατάλληλα συστήματα εποπτείας και διαχείρισης.

Το προσχέδιο αναθεώρησης ενισχύει τον συνολικό σχεδιασμό και δίνει έμφαση στη συνολική διαχείριση, με βελτιώσεις στην οικολογική χωροθέτηση, την προστασία της ποικιλότητας της θαλάσσιας ζωής και την ολοκληρωμένη περιβαλλοντική προστασία των παράκτιων και θαλάσσιων έργων.

Κίνα
Keywords
Τυχαία Θέματα