Διεφθαρμένο το χρηματοπιστωτικό σύστημα – Οι ύμνοι στον Καραμανλή, ο νέος βασικός μισθός – Τα “δόντια” Alpha -Πειραιώς – Το τέλος ενός τραπεζικού deal

Καλή σας ημέρα

Το ευχάριστο της ημέρας: Χειμωνιάζει, επιτέλους!

Η αναπάντεχη δήλωση της ημέρας από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες: “Είναι πολύ σαφές πως το παρόν παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι προκατειλημμένο και ηθικά διεφθαρμένο. Το σύστημα επινοήθηκε από μια ομάδα πλούσιων χωρών και φυσικά βασικά ωφελεί πλούσιες χώρες. Χρειαζόμαστε μια νέα αρχιτεκτονική δανείων και πρέπει να διασφαλίσουμε πως η ελάφρυνση του χρέους

θα παρέχεται αποτελεσματικά από το σύστημα ακόμη και σε χώρες μεσαίου εισοδήματος που είναι στο χείλος πολύ δύσκολων, πολύ δραματικών καταστάσεων, περιλαμβανομένης της αναστολής πληρωμών”

Δηλώσεις για τις εκλογές στην Ελλάδα δεν δημοσιεύουμε. Οι ημερομηνίες παίζονται στο λόττο και τα όσα λέγονται για το πως θα πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα μετεκλογικά, θα αναγκάσουν πολλούς να πάρουν ψυχοφάρμακα. Για παράδειγμα, το τρίτο στις δημοσκοπήσεις κόμμα, λέει πως για να συγκυβερνήσει με το πρώτο ή το δεύτερο κόμμα της κάλπης, θα πρέπει αυτά να εφαρμόσουν το δικό του πρόγραμμα!

Μου αρέσει να διαβάζω σε σάιτ φανατικά Συριζαικά τους ύμνους για τον Κώστα Καραμανλή. Τελευταίο τους “τροπάριο”, ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Για τον Απρίλιο, ούτως ή άλλως προεκλογικό μήνα,  ετοιμάζονται πολλά από τη κυβέρνηση. Ένα από αυτά ο βασικός μισθός που θα πάει…κάπου εκεί που ζητά μέχρι τώρα η Αντιπολίτευση: 780-800 ευρώ. Επίσης, θα έχουμε και καλά νέα για τα αναδρομικά συνταξιούχων. Το κλου πάντως θα είναι να επιβεβαιωθούν οι φήμες και οι εκτιμήσεις πως η Ελλάδα θα αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα την 21η Απριλίου. Συνιστώ στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην το εκλάβουν ως πραξικόπημα και  εκ δεξιών βουλευτές της ΝΔ να μην αρχίσουν τα εμβατήρια.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Alpha και Πειραιώς έδειξαν χθες τα “δόντια” τους. Και θα συνεχίσουν, μέχρι να ικανοποιήσουν τη “δίψα” των αναλυτών που βλέπουν φθηνή την πρώτη και έτοιμη να περάσει στους ιδιώτες τη δεύτερη. Δύσκολο πάντως προεκλογικά να προλάβει το ΤΧΣ να υλοποιήσει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για να έχουμε αποτέλεσμα. Ωραία πάντως τα σενάρια, που θα φουντώσουν από Παρασκευή.

“Ακίνητος” ο ΟΤΕ, κάποιοι γIα κάποιο λόγο, τον φρενάρουν χρηματιστηριακά. Διαδόθηκε πάντως στην πιάτσα ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς οι Γερμανοί μεγαλομέτοχοι θα τον έχουν πουλήσει.

Λιτή η ανακοίνωση της Παγκρήτιας για το οριστικό τέλος στο πλυδιαφημισμένο deal με την Συνεταιριστική Χανίων. Το τι πολιτικό παρασκήνιο έχει υπάρξει με “οικογένειες” των Χανίων …δεν περιγράφεται. Πάντως, μόνο χαζοί δεν είναι οι νέοι μεγαλομέτοχοι της Παγκρήτιας. Να παραδεχθούμε πάντως ότι ήταν τέλεια στημένο το κόλπο που θα οδηγούσε τελικά στο γκρεμό και τις δύο, από τους πρώην.

Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει ο Άρειος Πάγος για την “απελευθέρωση” των πλειστηριασμών από τους servicers. Αυτό που ξέρω είναι ότι η όποια απόφαση θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές αι αφότου υπάρξει κυβέρνηση.

Η κατάντια ακροδεξιών τύπων σαν τους οπαδούς του Μπολσονάρου: Να μην θέλουν τον ηγέτη τους στη χώρα  ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Να μην αποκλείσετε την περίπτωση, να τον κάνουμε …γείτονα. Οι σχέσεις του με το αναμφισβήτητα δημοκρατικό καθεστώς του Ερντογάν είναι περίφημες.

B&B

Keywords
Τυχαία Θέματα