Η Κίνα δίνει ώθηση και στο πετρέλαιο-Ισχυρά ανοδικά το αέριο

Ήπια ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς η Κίνα προχώρησε στην ανακοίνωση μέτρων προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της και τις αγορές της.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της Δευτέρας, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,21% στα 80 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent σημειώνει οριακή άνοδο 0,03% στα 83,92 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το Πεκίνο ανακοίνωσε την Κυριακή (27/8) ότι θα μειώσει

κατά το ήμισυ το τέλος χαρτοσήμου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, σε μία τελευταία προσπάθεια να τονώσει την αγορά. Η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών της Κίνας ενέκρινε επίσης την έναρξη λειτουργίας 37 κεφαλαίων λιανικής.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές ακόμα «χωνεύουν» τα όσα ειπώθηκαν από τον επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ, στο Τζάκσον Χολ. Ο πρόεδρος, σημείωσε κυρίως ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, και θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμη περισσότερο όσο επιμένει ο πληθωρισμός.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πάουελ έδωσε έμφαση στο ότι η δουλειά της Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού δεν έχει τελειώσει, ενώ σημείωσε πρόοδο στην επιβράδυνση της αύξησης των τιμών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την αναλύτρια αγορών της CMC, Tina Teng, ένα σενάριο ήπιας προσγείωσης για την οικονομία των ΗΠΑ ενίσχυσε τις ενεργειακές αγορές τη Δευτέρα, παρά την επιθετική στάση της Federal Reserve για τις αυξήσεις επιτοκίων.

Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να παρατείνει μια εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως έως τον Οκτώβριο, ανέφεραν αναλυτές στο Reuters την περασμένη εβδομάδα, καθώς το βασίλειο επιδιώκει να παράσχει περαιτέρω στήριξη στην αγορά.

Συνεχίζει την άνοδο το φυσικό αέριο

Ανοδικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 1,65% στα 35,35 ευρώ η μεγαβατώρα.

Αυτόν τον μήνα, η αγορά βρίσκεται σε αναταραχή εν μέσω διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά στην Αυστραλία, οι οποίες κινδυνεύουν να κορυφωθούν με απεργίες και να περιορίσουν τις παγκόσμιες προμήθειες κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης περιόδου για την Ευρώπη.

Στο μεταξύ, οι ροές προς την Γηραιά ήπειρο από τον κορυφαίο προμηθευτή της, τη Νορβηγία, υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από έναν χρόνο, αφού οι προμήθειες από το γιγαντιαίο πεδίο Troll διακόπηκαν το Σάββατο στο πλαίσιο προγραμματισμένης συντήρησης.

Παράλληλα, ο χρυσός κερδίζει 0,11% στα 1.942,005 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,07% στα 24,218 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κερδίζει 0,14% στα 3,7893 δολάρια η λίβρα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟΤιμές
Keywords
Αναζητήσεις
i-kina-dinei-othisi-kai-sto-petrelaio-ischyra-anodika-to-aerio.htm
Τυχαία Θέματα