Η ισχυρή ζήτηση ανεβάζει το πετρέλαιο-Ανοδικά και το φυσικό αέριο

19:55 2/8/2023 - Πηγή: Reporter

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, αφού διαπραγματεύονται κοντά στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Απρίλιο, ενισχυμένες από τα στοιχεία αποθεμάτων αργού και προϊόντων καυσίμων που δείχνουν ισχυρή ζήτηση στις ΗΠΑ.

Έτσι, το μεσημέρι της Τετάρτης, το Brent Οκτωβρίου ανέρχεται στα 85,28 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,42% ενώ το αμερικανικό αργό (WTI), έφτασε τα 81,77 δολάρια ανά βαρέλι κερδίζοντας 0,49%.

Τα αποθέματα

αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 15,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 28 Ιουλίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 1,37 εκατομμυρίων βαρελιών.

Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία, σε σύγκριση με εκτιμήσεις για πτώση 1,3 εκατομμυρίων βαρελιών. Τα αποθέματα αποστάγματος μειώθηκαν κατά 510.000 βαρέλια, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 112.000 βαρελιών. Και οι δύο είναι δείκτες ισχυρής άμεσης ζήτησης καυσίμων στις Η.Π.Α.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου έχουν αρχίσει επίσης να μειώνονται σε άλλες περιοχές καθώς η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά, η οποία έχει περιοριστεί από τις περικοπές της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία, τον de facto ηγέτη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC).

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Σαουδική Αραβία θα παρατείνει την εθελοντική της μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (bpd) για έναν ακόμη μήνα.

Στο μεταξύ, οι ανησυχίες ότι η αγορά πετρελαίου στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, μπορεί να επιβραδυνθεί καθώς αυξάνονται οι τιμές, επηρεάζουν την αγορά. Τα αδύναμα στοιχεία PMI που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι η ζήτηση καυσίμων μπορεί να είναι χαμηλότερη από το αναμενόμενο.

Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

Στο μεταξύ, κέρδη σημειώνει σήμερα και το φυσικό αέριο, αφού τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, κινούνται ανοδικά 1,94% στα 27,65 η μεγαβατώρα.

Ωστόσο, η γενικότερη διολίσθηση που καταγράφεται φέτος στις τιμές, έχουν οδηγήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τις εισαγωγές LNG, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραδόσεις LNG μειώθηκαν 7% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση στους 8,6 εκατ. τόνους, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021.

Ήπια ανοδικά κινείται και ο χρυσός, ο οποίος κερδίζει 0,50% στα 1.988,55 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο 0,79% στα 24,517 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 0,79% στα 3,8773 δολάρια η λίβρα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟχρυσός
Keywords
Αναζητήσεις
i-ischyri-zitisi-anevazei-to-petrelaio-anodika-kai-to-fysiko-aerio.htm
Τυχαία Θέματα