Η Ινδία «κερδίζει έδαφος» στη μεταφορά φορτίων

12:06 4/2/2022 - Πηγή: Reporter

Η Adani Ports and Special Economic Zone Limited (APSEZ), η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφορών στην Ινδία, ανακοίνωσε τα λειτουργικά και οικονομικά της αποτελέσματα για τους μήνες του οικονομικού έτους Απρίλιος 2021 - Δεκέμβριος 2021.

Ο φορέας εκμετάλλευσης του τερματικού σταθμού διαχειρίστηκε 6,2 εκατομμύρια TEU κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, που αντιπροσωπεύει ετήσια αύξηση 25%, ενώ η αύξηση του συνόλου των φορτίων στην Ινδία,

σε όγκο, ανήλθε στο 19%. Το Mundra εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων με 4,9 εκατομμύρια TEU.

Παράλληλα, η Adani Logistics (ALL), ο μεγαλύτερος ιδιωτικός σιδηροδρομικός φορέας στην Ινδία, κατέγραψε αύξηση 25% στον όγκο των σιδηροδρομικών μεταφορών μετακινώντας 284.477 TEU, καθώς και αύξηση 13% στον όγκο των τερματικών στα 211.679.

Επιπλέον, ο συνολικός όγκος φορτίου του Adani Port κατά το 9μηνο συμπλήρωσε 212 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 22%, σε σύγκριση με την αύξηση 7% που καταγράφηκε σε όλους τους όγκους φορτίου στην Ινδία.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της APSEZ ήταν επίσης ενθαρρυντικά με τα συνολικά έσοδα να αυξάνονται κατά 35% τους μήνες Απρίλιο-Δεκέμβριο του οικονομικού έτους 2021 και να υπερβαίνουν τα 1,61 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, ο φορέας εκμετάλλευσης του τερματικού σταθμού κατέγραψε αύξηση 29% στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε ετήσια βάση, σε περισσότερα από 993 εκατομμύρια δολάρια.

«Η APSEZ είχε δείξει τεράστια ανθεκτικότητα σε όλη την περίοδο της πανδημίας», δήλωσε ο Karan Adani, Διευθύνων Σύμβουλος και διευθυντής της APSEZ.

Η προσθήκη δύο λιμανιών το 2021 – Krishnapatnam και Gangavaram στην Andhra Pradesh στην ανατολική ακτή της Ινδίας – σε αυτά της δυτικής ακτής έχουν ενισχύσει την παρουσία της εταιρείας στην Ινδία, όπως αναφέρεται σε σχετική δήλωση.

Ινδίαμεταφορά φορτίωνΙΝΔΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα