Η ημέρα της μεγάλης απόφασης για το Brexit

Μπόρις Τζόνσον και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Τετάρτη, όρισαν την Κυριακή ως την ημέρα των οριστικών αποφάσεων για το Brexit.

Η ιστορική απόφαση για τη συνέχιση ή όχι των συνομιλιών θα ληφθεί από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία τους την Κυριακή, υπό το φως των τελευταίων διαπραγματεύσεων.

Κανένα σενάριο δεν μπορεί να αποκλεισθεί, περιλαμβανομένης της απροσδόκητης

ανακοίνωσης ενός συμβιβασμού, καθώς αυτές οι τεταμένες συνομιλίες, οι οποίες περιλάμβαναν μπλόφες και καταληκτικές προθεσμίες που δεν τηρήθηκαν, ήταν πλούσιες σε διακυμάνσεις αφότου άρχισαν τον Μάρτιο.

Όμως το κλίμα το Σάββατο το βράδυ έμοιαζε αρνητικό. «Στη σημερινή κατάσταση, η προσφορά της ΕΕ παραμένει μη αποδεκτή», δήλωσε βρετανική κυβερνητική πηγή, ενώ οι συνομιλίες συνεχίζονται στις Βρυξέλλες.

«Οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να είναι δίκαιη και να σέβεται τη θεμελιώδη θέση, σύμφωνα με την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι μέσα σε τρεις εβδομάδες ένα κυρίαρχο έθνος», πρόσθεσε η πηγή.

BrexitΒρετανίαΕΕΟύρσουλα Φον Ντερ ΛάιενΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα