Η ενεργειακή κρίση στη Γερμανία πιθανά θα επιδεινωθεί το 2023

Μόνο ενθαρρυντικά δεν μπορούν να θεωρηθούν τα λόγια της Γκίτα Γκόπιναθ, αναπληρώτριας διευθύντριας του ΔΝΤ αναφορικά με τον χειμώνα του 2023 στη Γερμανία και την επάρκεια σε ενέργεια.

Ήδη έχουμε ακούσει τις δηλώσεις του Σόιμπλε για τα διπλά πουλόβερ και τα κεριά και τώρα η εκπρόσωπος του ΔΝΤ φαίνεται να εκφράζει νέους φόβους αναφορικά με τον ενεργειακό χειμώνα της Γερμανίας

το 2023.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Handelsblatt, αναφέρει ότι «Αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, αλλά ο χειμώνας του 2023 θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερος. Η ενεργειακή κρίση δεν θα εξαφανιστεί σύντομα».

Ακόμα επαίνεσε την πολιτική του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος θέλει να τερματίσει την επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και να συμμορφωθεί η Γερμανία ξανά με το φρένο χρέους. «Νομίζω ότι η προσέγγιση του υπουργού Οικονομικών είναι σωστή», είπε.

«Ο πληθωρισμός βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών (συγκεκριμένα στο 10%) και πρέπει να γίνουν τα πάντα για να υποχωρήσει. Η συμβουλή μας είναι να απέχετε από μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική».

ΔΝΤενεργειακή κρίσηΓερμανία
Keywords
Τυχαία Θέματα