Η αξία του παγκόσμιου εμπορικού στόλου σε ρεκόρ ετήσιας αύξησης

Η συνολική αξία του παγκόσμιου εμπορικού στόλου έχει φτάσει σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, λόγω της φετινής άνθησης των ναυλαγορών εμπορευματοκιβωτίων και ξηρού χύδην.

Σύμφωνα με την Clarkson Research Services, ο παγκόσμιος εμπορικός στόλος αξίζει τώρα 1,2 τρις δολάρια, αφού αυξήθηκε κατά 26% μέχρι τώρα φέτος.

Βάζοντας αυτό το νούμερο σε προοπτική, η αξία του παγκόσμιου στόλου κυμάνθηκε μεταξύ 850 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης δεκαετίας, ενώ στις αρχές της, ήταν σταθερός στα $700 δισεκατομμύρια.

Ο εμπορικός

στόλος είναι τώρα 65% μεγαλύτερος σε όρους gt από ό, τι στις αρχές της δεκαετίας του 2010.

Ο Δείκτης Τιμών Clarksons Secondhand Price, που αντιπροσωπεύει τις τιμές μεταχειρισμένων πλοίων έχει αυξηθεί κατά 70 μονάδες μέχρι σήμερα και έφτασε τις 163 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τότε που οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων κατέρρευσαν στα τέλη του 2008.

Οι τιμές για τα μεταχειρισμένα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκαν ιδιαίτερα απότομα το 2021, μέχρι στιγμής, με ορισμένες αξίες περιουσιακών στοιχείων αναφοράς να διπλασιάζονται ή και να τριπλασιάζονται, ενώ οι τιμές των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, αυξάνονται επίσης σημαντικά», σημείωσε η Clarksons στην πιο πρόσφατη εβδομαδιαία έκθεσή της.

Τα δεδομένα της Clarksons δείχνουν επίσης ότι το σημερινό παγκόσμιο βιβλίο παραγγελιών ανέρχεται σε 251 δισ. δολάρια, αυξημένο κατά 11% φέτος.

εμπορικός στόλος ναυλαγορέςΝΑΥΤΙΛΙΑυψηλό ρεκόρ ναυτιλίαναυτιλιακά νέα
Keywords
Τυχαία Θέματα