Η Mastercard λανσάρει νέο λογισμικό για τον εντοπισμό crypto-απάτης

Η Mastercard θα λανσάρει σήμερα (4/10) νέο λογισμικό το οποίο θα βοηθά τις τράπεζες να εντοπίzουν και να διακόπτουν τις απάτες που σχετίζονται με ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων στο δίκτυο πληρωμών της, ανέφερε το CNBC.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο αυτό λογισμικό θα ονομάζεται «Crypto Secure» και θα χρησιμοποιεί σύνθετους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για να προσδιορίζει

τον κίνδυνο απάτης που σχετίζεται με ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων στο δίκτυο πληρωμών Mastercard.

Παράλληλα, όπως διαβάζουμε στο CNBC, το Crypto Secure αναπτύχθηκε από την CipherTrace, μια startup ασφάλειας blockchain που εξαγοράστηκε από τη Mastercard το 2021.

Η Mastercard λανσάρει την υπηρεσία στον απόηχο της αυξανόμενης εγκληματικότητας όσον αφορά στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Το ποσό των κρυπτονομισμάτων που εισέρχονται σε πορτοφόλια με γνωστές εγκληματικές συνδέσεις αυξήθηκε σε 14 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία ανάλυσης blockchain Chainalysis.

«Η ιδέα είναι ότι το είδος εμπιστοσύνης που παρέχουμε για τις συναλλαγές ψηφιακού εμπορίου, θέλουμε να είμαστε σε θέση να το παρέχουμε και στις συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για καταναλωτές, τράπεζες και εμπόρους», δήλωσε ο Ajay Bhalla, Πρόεδρος του τομέα κυβερνοχώρου και υπηρεσιών πληροφορικών της Mastercard.

κρυπτονομίσματαΑπάτηΤΡΑΠΕΖΕΣMastercard
Keywords
Τυχαία Θέματα