Η JPMorgan κλείνει 21 υποκαταστήματα της First Republic

21:31 1/6/2023 - Πηγή: Reporter

Η JPMorgan Chase & Co θα κλείσει 21 υποκαταστήματα της First Republic Bank μέχρι το τέλος του έτους, στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης της χρεοκοπημένης περιφερειακής τράπεζας στις δραστηριότητές της.

Πρόκειται για περίπου το ένα τέταρτο των υποκαταστημάτων της First Republic σε οκτώ αμερικανικές πολιτείες.

Η τράπεζα, η οποία ήταν υπέστη την ισχυρότερη κατάρρευση σε όρους κεφαλαίου από την οικονομική κρίση του 2008, κατασχέθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ τον περασμένο Μάιο και πουλήθηκε στην JPMorgan.

«Αυτές οι τοποθεσίες των υποκαταστημάτων έχουν σχετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών και γενικά βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα άλλα γραφεία της First Republic», είπε εκπρόσωπος της JPMorgan στο Reuters.

Στους περίπου 100 εργαζομένους, που επηρεάζονται από το κλείσιμο των υποκαταστημάτων, θα προσφερθούν εξάμηνες μεταβατικές εργασίες. Μετά από αυτό, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άλλους ρόλους στην JPMorgan, η οποία αυτή τη στιγμή έχει 13.000 κενές θέσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν 1.000 εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν ότι θα έχαναν τη δουλειά τους, σύμφωνα με πηγή του Reuters, ενώ σε κάποιους άλλους προσφέρθηκαν προσωρινοί ρόλοι για περιόδους που κυμαίνονται από τρεις μήνες έως ένα χρόνο.

Σημειώνεται ότι η JPMorgan είναι η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, με περισσότερους από 296.000 υπαλλήλους και 4.800 υποκαταστήματα. Σχεδιάζει να επενδύσει στο άνοιγμα περισσότερων τοποθεσιών, ενώ παράλληλα επεκτείνει τις ψηφιακές της δραστηριότητες.

JPMorgan Chase &CoFIRST REPUBLIC BANK
Keywords
Αναζητήσεις
i-jpmorgan-kleinei-21-ypokatastimata-tis-first-republic.htm
Τυχαία Θέματα