Αναβλήθηκε η απόφαση για debate, που, πάντως, μοιάζει... χλωμό

19:51 1/6/2023 - Πηγή: Reporter

Την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής σχετικά με τη διεξαγωγή debate ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Αρχικά, η συγκεκριμένη συνεδρίαση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα (1/6), αλλά πήρε αναβολή. Σε κάθε περίπτωση η διεξαγωγή debate δεν είναι πολύ πιθανή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

έχει ζητήσει να γίνουν δύο debate. Ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα με Τσίπρα-Μητσοτάκη. Η ΝΔ φαίνεται να απορρίπτει και τις δύο πρότασεις, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα ζητούν να γίνει μόνο το debate με όλους τους υποψήφιους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου, για τις οποίες είχε απορρίψει το επίμονο αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για debate μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα, είχε δηλώσει πως μία τηλεμαχία μεταξύ των δύο θα είχε νόημα στις επόμενες εκλογές.

Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, όμως, θεωρεί πως και πάλι δεν έχει νόημα μία τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς πλέον "δεν τίθεται θέμα ποιος θα είναι πρώτος", όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση θέλουν debate με όλα τα κόμματα που πήραν πάνω από 3%. Ωστόσο, είσοδο στην τηλεμαχία διεκδικούν και τα κόμματα που έμειναν οριακά εκτός. ΜέΡΑ25, Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη θα ήθελαν να μπουν στο κάδρο.

Βέβαια, επαναλαμβάνουμε πως το πιθανότερο σενάριο είναι πως δεν θα γίνει καθόλου debate αυτή τη φορά, κυρίως επειδή η ΝΔ θεωρεί ότι πλέον όλα τα κόμματα έχουν εκφραστεί και δεν υπάρχει διακύβευμα πρωτιάς.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις για τις εκλογές ΕΔΩ

Debateκόμματαεκλογές 2023ΝΔΜητσοτακηςΤσίπρας
Keywords
Αναζητήσεις
anavlithike-i-apofasi-gia-debate-pou-pantos-moiazei-chlomo.htm
Τυχαία Θέματα