Η Google ζητά αυστηρούς όρους για το «πράσινο» υδρογόνο

Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας Google, επικεφαλής ενός ομίλου πολλών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της ισπανικής εταιρείας κοινής ωφελείας Iberdrola και της ολλανδικής εταιρείας φυσικού αερίου Eneco, προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) να υιοθετήσει αυστηρούς κανόνες για το τι μπορεί να χαρακτηριστεί ως «πράσινο» υδρογόνο.

Στις 2 Νοεμβρίου, η Google, η Iberdrola

και η Eneco, απηύθυναν ανοιχτή επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της δέσμευσης «να προωθήσουν τους στόχους να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050».

Ο ρόλος του υδρογόνου που παράγεται από την ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ως βασικό εργαλείο για την επιτάχυνση της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές σε ολόκληρη την οικονομία και τη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα τονίστηκε στην επιστολή.

Έχοντας αυτό κατά νου, οι υπογράφοντες την επιστολή τόνισαν ότι οι ευρωπαίοι φορείς χάραξης πολιτικής πρέπει να θεσπίσουν ένα πλαίσιο πολιτικής που να παρέχει με σαφήνεια και να διασφαλίζει ότι το υδρογόνο που παράγεται με ηλεκτρόλυση μειώνει πράγματι τις εκπομπές καθώς η βιομηχανία αναπτύσσεται και κλιμακώνεται.

Η επιστολή προχωρά στη λεπτομέρεια κριτηρίων που θα πρέπει να περιλαμβάνονται στον νόμο περί αντιπροσωπειών, σύμφωνα με τον αρχικό κατ' εξουσιοδότηση νόμο που δημοσιεύθηκε προς διαβούλευση τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Τα υπογράφοντα μέρη είπαν ότι τα πρότυπα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του κατ' εξουσιοδότηση νόμου θα διαμορφώσουν την τροχιά της βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών υδρογόνου, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, θα αναπτύξουν σύντομα τα δικά τους πρότυπα και τα ισχυρά πρότυπα στην Ευρώπη θα εξασφαλίσουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

«Σας προτρέπουμε να προωθήσετε φιλόδοξα και αποτελεσματικά πρότυπα που διασφαλίζουν την περιβαλλοντική ακεραιότητα του ανανεώσιμου υδρογόνου καθώς θα κλιμακώνεται ως βασικό εργαλείο απαλλαγής από τον άνθρακα τις επόμενες δεκαετίες», καταλήγει η επιστολή.

Googleυδρογόνο
Keywords
Τυχαία Θέματα