Η Apple λανσάρει το buy now, pay later στις ΗΠΑ

Η Apple εγκαινίασε σήμερα (28/3) την υπηρεσία buy now, pay later στις ΗΠΑ, μια κίνηση που είναι πιθανό να διαταράξει τον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας στον οποίον κυριαρχούν εταιρείες όπως η Affirm και η σουηδική εταιρεία πληρωμών Klarna.

Η υπηρεσία, Apple

Pay Later, θα επιτρέπει στους χρήστες να χωρίζουν τις αγορές σε τέσσερις πληρωμές που κατανέμονται σε έξι εβδομάδες χωρίς τόκους ή τέλη, δήλωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με το Reuters, οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δάνεια που θα κυμαίνονται μεταξύ 50 και 1.000 δολαρίων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές που πραγματοποιούνται στο iPhone και το iPad με εμπόρους που δέχονται το Apple Pay.

«Το Apple Pay Later θα πλήξει κάποιους από τους άλλους παίκτες που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Άλλες εταιρείες θα έριχναν μια ματιά στη σημερινή ανακοίνωση της Apple επειδή είναι ένα γνωστό όνομα. Αυτό θα πάρει ένα μερίδιο της αγοράς», δήλωσε η Danni Hewson, επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης στην AJ Bell.

Η Hewson πρόσθεσε ότι το Apple Pay Later θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα, τη στιγμή που οι καταναλωτές αναζητούν τον ευκολότερο τρόπο για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, καθώς τα πορτοφόλια τους έχουν επηρεασθεί από τον πληθωρισμό.

Το Apple Pay γίνεται αποδεκτό από πάνω από το 85% των λιανοπωλητών στις ΗΠΑ, ανέφερε η εταιρεία. Ενεργοποιείται μέσω του προγράμματος Mastercard Installments, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η Goldman Sachs ήταν ο εκδότης του πιστοποιητικού πληρωμής Mastercard.

Apple PayKLARNAAffirmMastercard
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα