Γκουτέρες: Όποιος έχει ανάμιξη στις επιθέσεις της Χαμάς θα λογοδοτήσει

«Όποιος εργαζόμενος των Ηνωμένων Εθνών έχει ανάμιξη σε τρομοκρατικές ενέργειες θα λογοδοτήσει» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Η δήλωση αυτή ακολουθεί καταγγελίες ότι μέλη του προσωπικού της υπηρεσίας για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες εμπλέκεται στις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκαν στις 7 Οκτωβρίου.

«Όποιος εργαζόμενος των Ηνωμένων Εθνών έχει ανάμιξη σε τρομοκρατικές ενέργειες θα λογοδοτήσει, μεταξύ άλλων και μέσω ποινικής δίωξης» ανέφερε. «Η Γραμματεία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την

αρμόδια αρχή που θα μπορεί να ασκήσει διώξεις σε βάρος των προσώπων σύμφωνα με τις συνήθειες διαδικασίες της Γραμματείας για τέτοιου είδους συνεργασία».

Ο Γκουτέρες σημείωσε ότι «οι δεκάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες που εργάζονται για την UNRWA, πολλοί σε κάποιες από τις πιο δύσκολες καταστάσεις για εργαζομένους ανθρωπιστικών οργανώσεων, δε θα πρέπει να τιμωρούνται. Πρέπει να καλύπτονται οι επείγουσες ανάγκες των απελπισμένων πληθυσμών στους οποίους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους».

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ έδωσε, επίσης, λεπτομέρειες για τους εργαζομένους της UNRWA που εμπλέκονται στις «αποτρόπαιες, όπως καταγγέλλεται, ενέργειες». Από τους 12 εμπλεκόμενους, με τους εννέα έχει τερματιστεί η συνεργασία, ενώ ένας είναι πλέον νεκρός. Αναμένεται να διευκρινιστεί η ταυτότητα των άλλων δύο.

Η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ελβετία και η Φινλανδία ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και του Καναδά, σταμάτησαν τη χρηματοδότηση προς την υπηρεσία UNRWA μετά τις καταγγελίες.

Ο Γκουτέρες έκανε έκκληση στις κυβερνήσεις να συνεχίσουν να στηρίζουν την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

#UNRWA #ΑΝΑΜΕΙΞΗ_ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ_ΣΕ_ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ #Χαμάς #Ισραήλ #Γκουτέρες
Keywords
Αναζητήσεις
gkouteres-opoios-echei-anamixi-stis-epitheseis-tis-chamas-tha-logodotisei.htm
Τυχαία Θέματα