Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Ο Μιλέι δεν έχει ιδεολογικά στεγανά, είναι πραγματιστής

20:47 2/2/2024 - Πηγή: Reporter

H γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, έπλεξε το εγκώμιο του «πραγματιστή» πρόεδρου της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι και εξέφρασε εμπιστοσύνη στις προσπάθειες του να μεταρρυθμίσει την οικονομία της χώρας.

«Μέχρι τώρα, έχουμε δει τη σύσταση μιας καλής οικονομικής ομάδας, έναν πολύ πραγματιστή πρόεδρο, ο οποίος δεν έχει ιδεολογικά στεγανά, αλλά ψάχνει τρόπους για να ξεπεράσει η χώρα αυτή τη δυσκολία» τόνισε η Γκεοργκίεβα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μιλέι απέσυρε σειρά δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1,4% του ΑΕΠ

από νομοσχέδιο το οποίο προσπαθεί να περάσει από το Κογκρέσο. Η απόσυρση του δημοσιονομικού πακέτου από τον Μιλέι ήταν μια «πραγματιστική επιλογή» σημείωσε, σύμφωνα με τους Financial Times, η κα. Γκεοργκίεβα.

«Κινείσαι προς τα εκεί που έχεις μεγαλύτερη συναίνεση. Εξετάσαμε τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης στους στόχους και μας ικανοποίησε ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο» πρόσθεσε.

«Στηρίζουμε τον λαό της Αργεντινής. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο ανοιχτοί είναι ο πρόεδρος και η κυβέρνηση σε συμβουλές» υπογράμμισε.

#ΔΝΤ #Γκεοργκίεβα #ΜΙΛΕΙ #Αργεντινή
Keywords
Αναζητήσεις
gkeorgkieva-dnt-o-milei-den-echei-ideologika-stegana-einai-pragmatistis.htm
Τυχαία Θέματα
Γκεοργκίεβα ΔΝΤ, Μιλέι,gkeorgkieva dnt, milei