Αίγινα: Βίντεο από τον αγωγό ύδρευσης-Δολιοφθορά με εκρηκτικό μηχανισμό

19:48 2/2/2024 - Πηγή: Reporter

Αποκαλυπτικό βίντεο από το σημείο όπου έγινε η δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας ήρθε την Παρασκευή (2/2) στη δημοσιότητα.

Η δολιοφθορά έγινε μέσω εκρηκτικού μηχανισμού ο οποίος τοποθετήθηκε στο βυθό σε βάθος 50 μέτρων και κατέστρεψε το τσιμεντόστρωμα του αγωγού, όπως διαπιστώθηκε από αυτοψία της εταιρείας διαχείρισης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η μέθοδος που ακολουθήθηκε παραπέμπει τις Αρχές να εκτιμούν ότι ο δράστης ή οι δράστες είχαν εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη δολιοφθορά κατέθεσε νωρίτερα

ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την τέταρτη ενέργεια δολιοφθοράς στον συγκεκριμένο αγωγό, ο οποίος συνδέει την Αίγινα με τη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της απευθείας υδροδότησης του νησιού από τις 24 Ιανουαρίου.

Δολιοφθορά και στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από το αστυνομικό τμήμα Μαλεβιζίου, για τον εντοπισμό των δραστών που έκοψαν καλώδια από φορτηγό μηχάνημα της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, το φορτηγό ήταν σταθμευμένο εκτός εργοταξίου, κοντά στον ΒΟΑΚ σε χωμάτινο παράδρομο με κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο και οι δράστες έκοψαν τους σωλήνες αέρος που τροφοδοτούν το σύστημα πέδησης.

#Αίγινα #εκρηκτικός_μηχανισμός #δολιοφθορά #κοινωνία #ΕΛΛΑΔΑ #είδηση
Keywords
Αναζητήσεις
aigina-vinteo-apo-ton-agogo-ydrefsis-doliofthora-me-ekriktiko-michanismo.htm
Τυχαία Θέματα
Αίγινα, Βίντεο, -Δολιοφθορά,aigina, vinteo, -doliofthora