Γκάγκα-Κορονοϊός: Η πρόθεσή μας είναι να μην πάρουμε μέτρα

Για την πανδημία του κορονοϊού και τους εμβολιασμούς, μίλησε σήμερα (29/10) η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Ειδικότερα, σε σχετική συνέντευξή της στο OPEN, η κ. Γκάγκα τόνισε ότι τα κρούσματα ανέρχονται περίπου σε επτά με οκτώ χιλιάδες καθημερινά, ενώ οι νοσηλείες είναι περίπου 200.

«Το εμβόλιο πρέπει να πείσουμε να το κάνουν. Όλοι οι άνω των 60 και όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας οφείλουν να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο», υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετά κρούσματα και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ωστόσο, σημείωσε ότι η

πρόθεσή είναι να μην παρθούν περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Εισπνεόμενα φάρμακα

Όσον αφορά στα εισπνεόμενα φάρμακα για κορονοϊό, επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να έρθει στη χώρα μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες μελέτες και οι εγκρίσεις από τα αρμόδιο όργανα.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα να γίνει το εμβόλιο του κορονοϊού και της γρίπης ταυτόχρονα ή μια 15 μέρες διαφορά», δήλωσε.

Όσα ανέφερε για τα χειρουργεία

Παράλληλα, η κ. Γκάγκα εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει τη λειτουργία των χειρουργείων, προκειμένου να μειωθούν οι αναμονές, έναντι κάποιου ποσού.

«Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί αφενός θέλουμε να έχουν οι πολίτες περισσότερες επιλογές και περισσότερες ώρες λειτουργίας στο ΕΣΥ. Θέλουμε να στηρίξουμε το ΕΣΥ, θέλουμε να το κάνουμε ελκυστικό για τους γιατρούς και να πείσουμε τα παιδιά μας να σταματήσουν το brain drain».

«Βάζουμε μια εναλλακτική εκπαίδευση που είναι πολύ σημαντική για τους αποφοίτους της ιατρικής να δουλέψουν μέσα σε ένα νοσοκομείο και να δουν όλη τη δομή, τη λειτουργία και πρώτη φορά σαν πτυχιούχοι», υπογράμμισε.

Μίνα ΓκάγκακορονοιόςΕΛΛΑΔΑπανδημίαΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα