Γκάγκα: Αυξημένα τα κρούσματα κορονοϊού από ενδοοικογενειακή μετάδοση

Η Μίνα Γκάγκα, Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», μιλώντας σήμερα (13/8) στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι «έχουμε μια χαλάρωση λόγω καλοκαιριού, που είναι αναμενόμενη. Έχουμε την μετάλλαξη Δέλτα που είναι πάρα πολύ μεταδοτική, ενώ αυτήν την περίοδο στα νοσοκομεία βλέπουμε πολλά κρούσματα από οικογένειες, υπάρχει μεγάλη ενδοοικογενειακή μετάδοση».

«Βλέπουμε πολλούς ανθρώπους στο νοσοκομείο που είναι πολύ σοβαρά και δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου και όσους έχουν εμβολιαστεί που κρατούν

αντισώματα για πολύ καιρό. Οπότε, πριν πούμε για τις ομάδες πληθυσμού που τυχόν χρειαστούν τρίτη δόση, όπως οι ανοσοκατασταλμένοι, θα πρέπει να πείσουμε όλους να κάνουν την πρώτη και την δεύτερη δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού», τόνισε η κ. Γκάγκα.

Σε ερώτηση σχετικά με την επιβάρυνση του συστήματος Υγείας, η ίδια είπε ότι «για Αύγουστο μήνα που λείπουν οι πάντες από την Αθήνα, οι 65 εισαγωγές που είχαμε χθες είναι μεγάλο νούμερο και μπορεί να βρούμε τα χειρότερα μπροστά μας».

Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι «το θέμα είναι και πως περνούν οι άνθρωποι που νοσούν και οι οικογένειες τους. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Ας μην χορέψουμε στα πανηγύρια φέτος», κάνοντας εκ νέου έκκληση για τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Γκάγκακορονοιόςπανδημία
Keywords
Τυχαία Θέματα