Γιατί το Bitcoin… κατρακυλά προς τα $40.000

Η τιμή του Bitcoin υποχωρεί σχεδόν 4,5% την τελευταία εβδομάδα και περίπου 16% από τα υψηλά της 11ης Ιανουαρίου στα 48.500 δολάρια, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να πλησιάζει τώρα επικίνδυνα στο κομβικό ψυχολογικό επίπεδο των 40 χιλιάδων δολαρίων, πυροδοτώντας μια συζήτηση για το εάν η διόρθωση θα συνεχιστεί ή όχι.

Το CryptoPotato ξεχωρίζει δύο πιθανούς λόγους πίσω από την πρόσφατη πτώση, καθώς και μερικούς πιθανούς καταλύτες για θετικές εξελίξεις στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Μειωμένος ενθουσιασμός για τα Bitcoin ETF

Μετά από πολλά χρόνια επίμονων προσπαθειών εκ μέρους

πολλών παρόχων ETF, τα ETF Bitcoin στις ΗΠΑ είναι πλέον γεγονός. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως για το προϊόν νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως αναμενόταν στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Άλλωστε, η πορεία μέχρι το επίσημο «πράσινο φως» είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Μέρες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία ανακοίνωσης της έγκρισης, ο λογαριασμός X της SEC παραβιάστηκε. Ο δράστης έγραψε ψευδώς ότι το Bitcoin ETF εγκρίθηκε, πυροδοτώντας μια «έκρηξη» στις τιμές, η οποία οδήγησε σε ρευστοποιήσεις αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Τελικά, όταν έφτασε η μέρα και ήρθε η επίσημη ανακοίνωση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέσυρε τον σύνδεσμο που περιείχε την έγκριση επειδή την είχαν δημοσιεύσει κατά τις ώρες διαπραγμάτευσης, αντί για μετά.

Ωστόσο, η τιμή του Bitcoin ανέβηκε αισθητά την επόμενη μέρα, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο του Ιανουαρίου στα 48.500 δολάρια περίπου.

Και όμως, ο ενθουσιασμός δεν κράτησε πολύ, καθώς οι εισροές στα ETF απέτυχαν να αντισταθμίσουν την πίεση πώλησης, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. καθώς το Bitcoin τείνει προς τα 40.000 δολάρια.



Η «κούραση» της αγοράς

Οι αγορές κρυπτονομισμάτων, γενικά, είχαν ανοδική τάση χωρίς σημαντικές διορθώσεις για παρατεταμένο χρονικό διάστημα πριν από την τρέχουσα πτώση.

Ο κύριος λόγος πίσω από την αύξηση ήταν σε μεγάλο βαθμό η αναμονή της έγκρισης ενός spot Bitcoin ETF.

H τιμή αυξήθηκε από περίπου 26.000 δολάρια στα μέσα Οκτωβρίου στο υψηλό των 48.500 δολαρίων τον Ιανουάριο χωρίς σχεδόν καμία διόρθωση. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση περίπου 86%.

Επιπλέον, ο δημοφιλής δείκτης Crypto Fear & Greed Index δίνει σημάδια «υπερθέρμανσης» της αγοράς εδώ και αρκετό καιρό, καθώς για μεγάλο διάστημα κυμαίνεται σε υψηλό επίπεδο. Στις 15 Ιανουαρίου, έπεσε στο Neutral για πρώτη φορά σε τρεις μήνες.

Πριν από αυτό, βρισκόταν κυρίως στο Greed ή Extreme Greed, υποδεικνύοντας υπερβολικά ενθουσιώδεις συμμετέχοντες στην αγορά με βάση πολλαπλές μετρήσεις.



Πότε θα επιστρέψουν οι «ταύροι»;

Με αυτόν τον ρυθμό, είναι σαφές ότι οι πωλητές είχαν το πάνω χέρι τις τελευταίες δύο εβδομάδες και πολλοί αναρωτιούνται αν και πότε θα επιστρέψουν οι «ταύροι».

Αν και είναι δύσκολο να μετρηθούν οι πιθανές εξελίξεις στην τιμή του Bitcoin, επισημαίνει το CryptoPotato, το γεγονός είναι ότι το halving είναι προ των πυλών.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, το δίκτυο Bitcoin θα υποστεί αυτή τη σημαντική αλλαγή, η οποία θα μειώσει τις ανταμοιβές του μπλοκ στο μισό, περιορίζοντας την προσφορά «φρεσκοκομμένου» BTC στην αγορά, ενώ παράλληλα θα μειώσει στο μισό τον προ-προγραμματισμένο πληθωρισμό του.

Συνήθως μετά το halving καταγράφεται ιστορικά μεγάλη άνοδος στην αγορά και πολλοί αναλυτές είναι της γνώμης ότι αυτός ο κύκλος δεν θα είναι διαφορετικός.

#Bitcoin #Crypto #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
giati-to-bitcoin-katrakyla-pros-ta-40000.htm
Τυχαία Θέματα