Γιατί «εκτοξεύεται» η τιμή του Bitcoin- Τρεις βασικοί λόγοι

Η τιμή του Bitcoin καταγράφει ράλι τα τελευταία 24ωρα, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 30.000 δολάρια. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό έρχεται σε περιόδους σημαντικής αβεβαιότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τη ρυθμιστική σαφήνεια.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατέθεσε πρόσφατα δύο αγωγές κατά των κορυφαίων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, Binance και Coinbase, ισχυριζόμενη ότι και οι δύο παραβίασαν τη νομοθεσία περί τίτλων.

Γιατί, λοιπόν, αυξάνεται η τιμή του Bitcoin; Το CryptoPotato παραθέτει τρεις πιθανούς

λόγους.

Η BlackRock υπέβαλε αίτηση για Bitcoin ETF

Η BlackRock είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο και έκανε ένα τεράστιο βήμα προς τη νομιμοποίηση του Bitcoin ως κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων στο οποίο αξίζει να επενδύσει κανείς, καθώς υπέβαλε αίτηση για ένα spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια παλιά ιστορία, υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ της BlackRock και όλων των άλλων εταιρειών που έχουν υποβάλει αίτηση για ένα spot Bitcoin ETF μέχρι στιγμής. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ποσοστό επιτυχίας σε ανάλογα αιτήματα 575 προς 1, καθώς από τις 576 αιτήσεις που υπέβαλε, απορρίφθηκε μόνο η μία και μάλιστα σχεδόν πριν από μια δεκαετία.

Ένα εγκεκριμένο ETF spot Bitcoin αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κλάδο, καθώς θα νομιμοποιήσει το περιουσιακό στοιχείο και θα επιτρέψει στους θεσμικούς επενδυτές να εμπλακούν χωρίς τις υποκείμενες ανησυχίες που αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή.

Έτσι, η αγορά αντέδρασε θετικά, με την τιμή του Bitcoin να ενισχύεται.

Περισσότερες αιτήσεις για Bitcoin ETF

Τα παραπάνω έχουν δώσει φτερά σε άλλες μεγάλες εταιρείες να ανανεώσουν τις προσπάθειές τους ή να ξεκινήσουν από το μηδέν. Η WisdomTree, μια παγκόσμια οικονομική εταιρεία, προσπαθεί για άλλη μια φορά να ξεκινήσει ένα spot Bitcoin ETF στις ΗΠΑ, καταθέτοντας νωρίτερα την εβδομάδα σχετικό αίτημα.

Η Invesco, μια άλλη εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 1,4 τρισεκατομμυρίου δολαρίων υπό διαχείριση, υπέβαλε επίσης αίτηση για ένα spot BTC ETF. Η εταιρεία υπέβαλε για πρώτη φορά σχετικό αίτημα στην SEC το 2021 σε συνδυασμό με τη Galaxy Digital.

Ξεκίνησε το EDX Crypto Exchange που υποστηρίζεται από τη Wall Street

Επίσης, ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που ονομάζεται EDX, το οποίο υποστηρίζεται από τους Charles Schwab, Citadel Securities και Fidelity Digital Assets, ξεκίνησε και επίσημα διαπραγματεύσεις αυτή την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανταλλακτήριο επιτρέπει τη διαπραγμάτευση επιλεγμένων κρυπτονομισμάτων όπως BTC, ETH, LTC και BCH, κανένα από τα οποία δεν ονομάστηκε «κρυπτογραφικός τίτλος» στην πρόσφατη αγωγή που η SEC κατέθεσε κατά των Coinbase και Binance.

Μπορεί η τιμή του BTC να ανέβει ψηλότερα;

Στην τελευταία έκθεση της Bitfinex Alpha, αναλυτές από το δημοφιλές ανταλλακτήριο επεσήμαναν την ανθεκτικότητα της αγοράς κρυπτογράφησης εν μέσω της συνεχιζόμενης ρυθμιστικής αναταραχής στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, υποστήριξαν επίσης ότι παρά τη σημαντική ανοδική κίνηση, η τιμή δεν κατάφερε να «εκτοξευτεί».

Η ταχεία ανάκαμψη του Bitcoin την περασμένη εβδομάδα από το σημαντικό φράγμα των 25.000 δολαρίων δεν προκάλεσε short squeeze, υποδεικνύοντας ότι η ανατίμηση της τιμής δεν ήταν συνέπεια σύντομων ρευστοποιήσεων.

BitcoinCryptoκρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
giati-ektoxevetai-i-timi-tou-bitcoin--treis-vasikoi-logoi.htm
Τυχαία Θέματα