Υποβρύχιο: Επιβεβαιώνει η αμερικανική ακτοφυλακή- Νεκροί και οι πέντε επιβάτες

Την ανακοίνωση της εταιρείας του υποβρυχίου Titan OceanGate ότι και οι πέντε επιβάτες του υποβρυχίου χάθηκαν στον Ατλαντικό, επιβεβαίωσε η αμερικανική ακτοφυλακή.

Την ενημέρωση έκανε ο επικεφαλής της επιχείρησης αναζήτησης της αμερικανικής ακτοφυλακής για το υποβρύχιο αντιναύαρχος Τζον Μάουτζερ, κάνοντας λόγο για «καταστροφική εσωτερική κατάρρευση» του σκάφους.

O αντιναύαρχος έκανε την παρατήρηση αφού ρωτήθηκε για τις προοπτικές ανάκτησης των σορών του πληρώματος του Τιτάνα. «Πρόκειται για ένα απίστευτα αδυσώπητο

περιβάλλον εκεί κάτω, και τα συντρίμμια συνάδουν με μια καταστροφική κατάρρευση του σκάφους» ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι επιβάτες πιθανότατα δεν θα βρεθούν ποτέ. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να ερευνούμε την περιοχή εκεί, αλλά δεν έχω απάντηση για προοπτικές αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Όπως διευκρίνισε, το ρομποτικό σκάφος από το πλοίο Horizon Arctic ανακάλυψε τον ουραίο κώνο του υποβρυχίου του Titan στον πυθμένα του Ατλαντικού, περίπου 500 μέτρα μακριά από την πλώρη του ναυαγίου του Τιτανικού. Τα συντρίμμια είναι «συνεπή με μια καταστροφική απώλεια του θαλάμου πίεσης», εξήγησε. «Μετά από αυτή την εξακρίβωση, ειδοποιήσαμε αμέσως τις οικογένειες εκ μέρους της Ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών και ολόκληρης της ενοποιημένης διοίκησης. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες».

«Το κύμα υποστήριξης σε αυτή την εξαιρετικά περίπλοκη επιχείρηση έρευνας ήταν ισχυρή και εκτιμήθηκε εξαιρετικά. Είμαστε ευγνώμονες για την ταχεία κινητοποίηση ειδικών στην υποθαλάσσια έρευνα και διάσωση, και ευχαριστούμε όλες τις υπηρεσίες και το προσωπικό για τον ρόλο τους στην ανταπόκριση. Είμαστε επίσης απίστευτα ευγνώμονες για το πλήρες φάσμα της διεθνούς βοήθειας που παρασχέθηκε» είπε ο ανώτερος αξιωματούχος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ.

Θα χρειαστεί χρόνος για να καθοριστεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα γεγονότων στην «απίστευτα περίπλοκη» υπόθεση της καταστροφικής κατάρρευσης του υποβρυχίου δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μάουτζερ. Είπε ότι τα τηλεχειριζόμενα οχήματα που ερευνούν τον πυθμένα είναι «πολύ ικανά» και θα αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες. Ο αντιναύαρχος εκτίμησε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η ακτοφυλακή θα έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη στο υποβρύχιο.

OCEANGATEυποβρύχιοΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣΤιτανικόςΒΑΘΥΣΚΑΦΟΣ
Keywords
Αναζητήσεις
ypovrychio-epivevaionei-i-amerikaniki-aktofylaki--nekroi-kai-oi-pente-epivates.htm
Τυχαία Θέματα