Γερμανία: «Παλεύουν» οι κατασκευαστικές εταιρείες με την έλλειψη παραγγελιών

Οι κατασκευές κατοικιών στη Γερμανία αντιμετωπίζουν έλλειψη παραγγελιών, και οι περισσότερες από τις μισές εταιρείες (55,2%) του κλάδου αυτού ανέφεραν έλλειψη παραγγελιών τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, τον Μάρτιο, το ποσοστό ήταν 56,2%. «Οι κατασκευαστές κατοικιών αναζητούν σημάδια ελπίδας», λέει ο Klaus Wohlrabe, επικεφαλής των ερευνών του ifo, «αλλά δεν διαφαίνεται τέλος της κρίσης».

Παράλληλα, οι μεγάλος αριθμός ακυρώσεων παραμένει επίσης ένα σημαντικό πρόβλημα. Τον Απρίλιο, το 17,6% των κατασκευαστικών εταιρειών ανέφεραν

ακυρώσεις έργων, από 19,6% τον Μάρτιο.

Να σημειωθεί όμως, πως παρόλο που το επιχειρηματικό κλίμα στις κατασκευές κατοικιών αυξήθηκε σημαντικά, παραμένει βαθιά σε αρνητικό έδαφος, με τις προσδοκίες να είναι κάθε άλλο παρά...αισιόδοξες.

«Η έλλειψη παραγγελιών αναγκάζει πολλές εταιρείες να μειώσουν τις τιμές τους», λέει ο Wohlrabe.

Στον τομέα των πολιτικών κατασκευών, το 22% των εταιρειών ανέφεραν έλλειψη παραγγελιών. Οι εταιρείες εκεί είναι επίσης σημαντικά πιο ικανοποιημένες από τις τρέχουσες δραστηριότητές τους.

«Οι προοπτικές του πολιτικού μηχανικού για τους επόμενους μήνες είναι έντονα επιφυλακτικές, αλλά λιγότερο επιφυλακτικές από ό,τι στον τομέα των κτιριακών κατασκευών», λέει ο Wohlrabe.

#Γερμανία #ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ_ΕΤΑΙΡΕΙΣ #ΕΛΛΕΙΨΗ_ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ
Keywords
Αναζητήσεις
germania-palevoun-oi-kataskevastikes-etaireies-me-tin-elleipsi-parangelion.htm
Τυχαία Θέματα