Γερμανία: Μειώθηκε κατά 2,6% ο τζίρος στο λιανεμπόριο τον Ιούλιο

11:02 1/9/2022 - Πηγή: Reporter

Μείωση κατά 2,6% κατέγραψε ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο στη Γερμανία σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, Destatis.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκθεση της Destatis που ήρθε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, ο κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο της χώρας σε πραγματικούς όρους αυξήθηκε κατά 1,9%.

Σε ονομαστικούς όρους τον Ιούλιο, ο ημερολογιακός και εποχικά προσαρμοσμένος κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο ήταν 2,4% υψηλότερος από τον Ιούνιο του 2022 και 6,1% υψηλότερος σε σύγκριση

με τον Ιούλιο του 2021.

Οι λιανικές πωλήσεις τροφίμων, ποτών και καπνού μειώθηκαν 7% σε πραγματικούς όρους, αλλά αυξήθηκαν κατά 3,9% σε ονομαστικούς όρους τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2021.

Μεταξύ άλλων, οι πωλήσεις λιανικού εμπορίου εκτός τροφίμων μειώθηκαν 4,5% σε πραγματικούς όρους αλλά αυξήθηκαν κατά 1,9 % σε ονομαστικούς όρους.

Το εμπόριο μέσω Διαδικτύου και ταχυδρομικών παραγγελιών αυξήθηκε κατά 0,8% σε πραγματικούς όρους και 6,3% σε ονομαστικούς όρους, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2021.

ΓερμανίαλιανεμπόριοτζίροςΠτώσηDestatis
Keywords
Τυχαία Θέματα