Γεννηματά: Φυλάξτε επιτέλους τα σύνορά μας

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά απευθύνει στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ερώτηση για το προσφυγικό, στο πλαίσιο της σημερινής «Ώρας του Πρωθυπουργού» στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο τίτλος της ερώτησης: «Τα νησιά μας και όλη η ελληνική κοινωνία εκπέμπουν SOS».



«Να αλλάξει ρότα» σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «τα νησιά και η ελληνική κοινωνία εκπέμπουν SOS».

Κατά την πρωτολογία

της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «δεν μπαίνει στην καρδιά του προβλήματος που είναι το τεράστιο έλλειμμα αλληλεγγύης από την Ευρώπη, η οποία αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της».

«Φυλάξτε επιτέλους τα σύνορά μας, ενισχύστε τις δυνάμεις, απαιτήστε κι άλλες δυνάμεις της Frontex» είπε απευθυνομένη στον πρωθυπουργό.

Όπως παρατήρησε «η Ευρώπη παρέδωσε τα κλειδιά του μεταναστευτικού στον Ερντογάν, ο οποίος έχει τώρα τη δυνατότητα να μας εκβιάζει».

«Η Ευρώπη ανήμπορη χαϊδεύει τον Ερντογάν και η Ελλάδα παρακολουθεί και χαϊδεύει την Ευρώπη» συνέχισε.

Σημείωσε επίσης πως ο ελληνικός λαός έδειξε όλα αυτά τα χρόνια την αλληλεγγύη του και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι «αυτή η μεγάλη πίεση οδηγεί σε διχασμό των τοπικών κοινωνιών».

«Δημιουργούνται συγκρούσεις, η ακροδεξιά καραδοκεί» είπε, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να συνεννοηθούμε προτού να είναι αργά».

Φώφη ΓεννηματάΒουλήΠροσφυγικόΚυριάκος Μητσοτάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα