Γέλεν: Το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ παραμένει σταθερό

Για την παγκόσμια οικονομία, την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και την πρόσφατη τραπεζική αναταραχή στις ΗΠΑ, μίλησε σήμερα (11/4) σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγνκτον και στο πλαίσιο των συναντήσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν.

Ειδικότερα,

η Γέλεν σημείωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει σε εγρήγορση για ενδεχόμενους οικονομικούς κινδύνους που μπορεί να προκληθούν από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις τραπεζικές πιέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στα σχόλιά της η Γέλεν υποστηρίζει πως η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που αναμενόταν το φθινόπωρο του 2022, με τις τιμές ενέργειας και τροφίμων να έχουν σταθεροποιηθεί και με τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα να συνεχίζουν να υποχωρούν.

Για την τραπεζική κρίση

Κάνοντας αναφορά στην τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ, μετά την κατάρρευση της SVB, η ίδια τόνισε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ παραμένει σταθερό, με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και διάθεση ρευστότητας.

«Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι περισσότερο ανθεκτικό λόγω των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει μετά από την κρίση του 2008» συμπλήρωσε η Γέλεν.

ΓΕΛΕΝΗΠΑτραπεζική κρίσηπόλεμοςΟυκρανία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα