Γάζα: «Κοντά» σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Πυρετώδεις είναι οι διαπραγματεύσεις είναι για να σφραγιστεί μια συμφωνία που θα επιτρέψει την απελευθέρωση περίπου 240 αιχμαλώτων της Χαμάς και την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, όπου περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις.

Ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια έγραψε στο Telegram: “Είμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία“, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται επίσης η απελευθέρωση ορισμένων από τους Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, που βρίσκονται στις

ισραηλινές φυλακές.

Εκτός από τις ΗΠΑ, κομβικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς έχει το Κατάρ.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι πιστεύει ότι μια συμφωνία για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων είναι κοντά. “Έτσι πιστεύω“, δήλωσε ο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε αν μια συμφωνία για τους αιχμαλώτους ήταν κοντά, σταυρώνοντας τα δάχτυλά του για να δείξει ότι ελπίζει σε καλή τύχη.

Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έχουν επιβεβαιώσει τα παραπάνω αλλά η πολιτική του υπουργικού συμβουλίου πολέμου είναι να μην αποκαλύπτει τίποτα μέχρι να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις. Αλλά τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει δώσει το πράσινο φως για τη συμφωνία αυτή.

Ο Νετανιάχου, πάντως, συναντήθηκε με οικογένειες ατόμων που κρατούνται από τη Χαμάς, περιγράφοντας την ασφαλή επιστροφή των αιχμαλώτων ως «ιερή και υπέρτατη αποστολή», ανέφεραν οι Times of Israel.

#Ισραήλ #Γάζα #Χαμάς #εκεχειρία
Keywords
Αναζητήσεις
gaza-konta-se-symfonia-katapafsis-tou-pyros.htm
Τυχαία Θέματα