Γαλλία: Πάνω από 10% των κρουσμάτων πιθανόν να ανήκει στην Όμικρον

Πιθανόν να οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον, πάνω από 10% των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της COVID-19 στη Γαλλία, γεγονός που αυστηροποιεί τα υγειονομικά μέτρα, προκειμένου να επιτρέπεται η είσοδος σε δημόσιους χώρους, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Το νέο εμβολιαστικό πάσο που θα εισαχθεί στις αρχές του νέου χρόνου θα απαιτεί από τους ανθρώπους να επιδεικνύουν αποδεικτικό εμβολιασμού για την είσοδό τους στα εστιατόρια, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς

μεγάλων αποστάσεων, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με τον υγειονομικό κανονισμό που ισχύει μέχρι τώρα, ένα πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ για την COVID-19, είναι αρκετό για την είσοδο στο εσωτερικό αρκετών δημόσιων χώρων.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter radio είπε επίσης, ότι αναμένει πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η αρμόδια υπηρεσία Υγείας στη Γαλλία, θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη της προσφοράς εμβολιασμών στα παιδιά, ηλικίας από πέντε ως έντεκα ετών.

Για την ώρα, μπορούν να εμβολιαστούν μόνο παιδιά με σοβαρά νοσήματα ή παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωπα με πρόσθετους υγειονομικούς κινδύνους.

Γαλλίαόμικρονπανδημία
Keywords
Τυχαία Θέματα