Wall Street: Αρνητικό κλείσιμο της εβδομάδας λόγω των κυκλικών μετοχών

Οι κύριοι δείκτες της Wall Street υποχώρησαν την Παρασκευή 17/12, επιβαρυμένοι από τις κυκλικές μετοχές που συνδέονται στενά με την οικονομία, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν την απόφαση της Federal Reserve να τερματίσει γρηγορότερα το κίνητρο της πανδημικής εποχής.

Η ανακοίνωση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα που σηματοδοτούσε αυξήσεις των επιτοκίων

έως το τέλος του 2022 για την καταπολέμηση του αυξανόμενου πληθωρισμού είχε πυροδοτήσει μια κίνηση σε κυκλικές μετοχές, αλλά αυτά τα κέρδη αποδείχθηκαν βραχύβια.

Δέκα από τους 11 σημαντικούς δείκτες του κλάδου S&P 500 σημείωσαν πτώση, με τη μείωση 2,2% στα χρηματοοικονομικά στοιχεία να επιβαρύνει περισσότερο τον δείκτη αναφοράς. Μόνο ο αμυντικός τομέας των ακινήτων παρέμεινε ζωντανός.

Άλλοι προσανατολισμένοι στην αξία τομείς, συμπεριλαμβανομένων της ενέργειας, της βιομηχανίας και των υλικών επίσης υποχώρησαν.

Οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν κατά 1,0%, αλλά αντιστάθμισαν την πτώση τους νωρίς το απόγευμα στις συναλλαγές. Η Apple Inc, η Meta Platforms, η Amazon.com Inc και η Microsoft Corp κατέγραψαν υποχωρήσεις μεταξύ 0,5% και 1,4%.

«Η συνολική διάθεση για την επόμενη χρονιά θα είναι θετική, αλλά όλα βασίζονται στις μακροοικονομικές προοπτικές», δήλωσε ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της Spartan Capital Securities στη Νέα Υόρκη.

Οι παγκόσμιες μετοχές υποχώρησαν επίσης την Παρασκευή λόγω ανησυχιών για την ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, η οποία έχει επηρεάσει το κλίμα των συναλλαγών από τα τέλη Νοεμβρίου.

Ο δείκτης Russell 2000 μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,8%, αφού είχε υποχωρήσει περισσότερο από 10% από το υψηλό ρεκόρ που σημειώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου.

Η μετοχή της Oracle σημείωσε πτώση 5,8% μετά από έκθεση που ανέφερε ότι η εταιρεία κατασκευής εταιρικού λογισμικού βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά της εταιρείας ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων Cerner σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να εκτιμηθεί στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι μετοχές της Cerner σημείωσαν άνοδο 12,2%.

Η μετοχή της FedEx Corp σημείωσε άνοδο 4,5%, αφού η εταιρεία παράδοσης επανάφερε την αρχική της πρόβλεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022 την Πέμπτη, ακόμη και όταν τα επίμονα εργασιακά προβλήματα μείωσαν τα κέρδη.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 1,12% και έκλεισε στις 35.494,13 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,67% στις 4.637,40 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,14% στις 15.201,2 μονάδες.

Στην ενέργεια για ακόμη μία μέρα επικράτησαν οι φόβοι ότι η παραλλαγή Όμικρον θα επηρεάσει τη ζήτηση, γεγονός που φάνηκε και στους δείκτες.

Αναλυτικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου αφαίρεσε 1,66 δολάρια ή 2,29% την Παρασκευή, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 70,72 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου επίσης αφαίρεσε 1,62 δολάρια ή 2,16%, για να κλείσει στα 74,40 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Ο χρυσός παραδόσεως Φεβρουαρίου κατέγραψε κέρδη 1,45 δολαρίου ή 0,08%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.799,65 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε στα 22,442 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός παραδόσεως Μαρτίου έκλεισε στα 4,291 δολάρια ανά λίβρα, με ζημιές 0,30% την Παρασκευή.

Wall StreetΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσός
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα