Γαλλία: Αρνητική η κυβέρνηση στην επιστροφή στους δημοσιονομικούς κανόνες

Αντίθετη με την επαναφορά των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων στην προηγούμενη μορφή τους είναι η γαλλική κυβέρνηση, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας από τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Ειδικότερα, όπως σχολίασε σε συνέντευξή στο AFP που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμέντ Μπον, «χρειαζόμαστε δημοσιονομικούς κανόνες; Σίγουρα. Πρέπει να ελεγχθούν; Σίγουρα».

Σημειώνεται πως η ΕΕ ανέστειλε τους δημοσιονομικούς

της κανόνες για να επιτρέψει μαζικές κρατικές δαπάνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι κυβερνήσεις δεν έχουν αποφασίσει για πόσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να παραμείνει η αναστολή, αλλά υπάρχει ευρεία υποστήριξη για μια προσαρμοστική στάση έως το 2021.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ (φωτο) ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα ήταν «παράξενο» να οριστεί μια ημερομηνία για την αποκατάσταση των δημοσιονομικών κανόνων βάσει του συμφώνου σταθερότητας της ΕΕ, όταν δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα τελειώσει η οικονομική κρίση.

Λίγο πριν έρθει η κρίση τον Φεβρουάριο, η ΕΕ ξεκίνησε μια συζήτηση για την οικονομική διακυβέρνηση, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι οι ισχύοντες δημοσιονομικοί κανόνες ήταν περίπλοκοι και δύσκολο να εφαρμοστούν.

«Δεν θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε το σύμφωνο σταθερότητας όπως το ξέραμε προηγουμένως», δήλωσε ο Μπον.

ΓαλλίαΟΙΚΟΝΟΜΙΑπανδημίακορονοιόςδημοσιονομικη πολιτική
Keywords
Τυχαία Θέματα