Γ. Χατζηπατέρας: Ισχυρότερη από ποτέ η Dorian LPG

H Dorian LPG δεν έχει υπάρξει, πιθανότατα, σε ισχυρότερη θέση από αυτήν, στην οποία βρίσκεται σήμερα, τόνισε ο Γιάννης Χατζηπατέρας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Όπως εξήγησε, κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ναυτιλιακής, η πρόσφατη αναχρηματοδότηση ενίσχυσε τη ρευστότητα και μείωσε το χρέος. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηπατέρα, ο επαγγελματισμός των ναυτικών που εργάζονται στην εταιρεία

εξασφάλισε τη συνεχή και ασφαλή λειτουργία της, ενώ αναφορικά με τους ναύλους, σημείωσε ότι έχουν υποχωρήσει σημαντικά και δεδομένης της αβεβαιότητας για την επίδραση της πανδημίας στη ζήτηση και την τιμή του αργού και του φυσικού αερίου, είναι πολύ νωρίς για οποιεσδήποτε προβλέψεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Dorian LPG προχώρησε πρόσφατα σε δύο συμφωνίες αναχρηματοδότησης μέρους του χρέους της ύψους 758 εκατ. δολαρίων, με τις Credit Agricole και Skandinaviska Enskilda Banken. Πιο συγκεκριμένα, δανείστηκε 155,8 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα 152,9 εκατ. δολάρια διατέθηκαν για την αποπληρωμή τμήματος του οφειλόμενου δανείου, που είχε λάβει στο πλαίσιο συμφωνίας πιστωτικής διευκόλυνσης του 2015, και τα υπόλοιπα 2,9 εκατ. δολάρια θα αξιοποιηθούν για εταιρικούς σκοπούς.

Η ναυτιλιακή ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 29,4 εκατ. δολαρίων ή 0,56 δολάρια ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του 2020, έναντι ζημιών 16 εκατ. δολαρίων ή 0,29 δολάρια ανά μετοχή, το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 42,3 εκατ. δολάρια ή 0,81 δολάρια ανά μετοχή, έναντι προσαρμοσμένων ζημιών 12 εκατ. δολαρίων ή 0,22 δολάρια ανά μετοχή.

To ημερήσιο ισοδύναμο χρονοναύλωσης διαμορφώθηκε σε 51,888 δολάρια το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι 18,883 δολάρια πέρυσι, σε μία αύξηση της τάξεως του 174,8%, λόγω της αύξησης των ναύλων στη spot αγορά.

Η συνολική αξιοποίηση του στόλου αυξήθηκε σε 91,7% από 90,2%.

Παράλληλα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 176,2% και ανήλθαν σε 95,2 εκατ. δολάρια έναντι 34,5 εκατ. δολαρίων. Η αύξηση οφείλεται στην ενίσχυση του ημερήσιου ισοδυνάμου χρονοναύλωσης και στη μεγάλη κάλυψη του στόλου.

Τέλος, τα προσαρμοσμένα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 67,2 εκατ. δολάρια.

Γιώργος Γεωργίου

Dorian LPGΓιάννης ΧατζηπατέραςΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα