«Φρέναρε» το ράλι του Bitcoin-Κατοχυρώνουν τα κέρδη τους οι επενδυτές

Το εντυπωσιακό ράλι του Bitcoin δείχνει να σταματά την Τετάρτη (25/10), με τους traders να δείχνουν διάθεση κατοχύρωσης των κερδών των τελευταίων ημερών.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα βρέθηκε να κερδίζει ακόμα και 25% μετά τις ελπίδες για έγκριση ενός spot ETF στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης CoinDesk Market Index (CMI) αυξήθηκε 0,42%, υποδηλώνοντας ελαφρά κέρδη σε ολόκληρη την αγορά

κρυπτονομισμάτων.

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι traders είπαν ότι τα σημάδια θεσμικής υιοθέτησης μπορεί να είναι ένδειξη του τέλους του «χειμώνα κρυπτονομισμάτων».

«Αυτό που δυνητικά βλέπουμε είναι μια μόνιμη απόψυξη των αποκαλούμενων "χειμώνων κρυπτονομισμάτων". Ενώ η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα έχει πάντα “ταύρους” και “αρκούδες”, η θεσμική υιοθέτηση μας ωθεί πιο κοντά στην… άνοιξη», δήλωσε ο Ντιόγκο Μόνικα, συνιδρυτής στο Anchorage Digital, αναφερόμενος στις πολλές αιτήσεις για spot ETF.

Η εταιρεία διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων QCP Capital ανέφερε στο Telegram ότι η προσδοκία ενός spot ETF για το Βitcoin οδηγούσε επί του παρόντος στην υπερβολική ζήτηση για το περιουσιακό στοιχείο.

«Τα βήματα που έκανε η Blackrock, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής στο DTCC και του Tickerization (IBTC), έδωσαν στην αγορά ελπίδα ότι η έγκριση της SEC επίκειται», δήλωσε η QCP. «Ωστόσο, δεν πιστεύουμε ότι αυτό σηματοδοτεί μια επικείμενη απόφαση της SEC την ερχόμενη εβδομάδα.

Αντίθετα, πιστεύουμε ότι η SEC θα αποφύγει να παίξει το ρόλο του kingmaker, τηρώντας το δικό της προηγούμενο κατά τη διαδικασία έγκρισης ETF BTC/ETH και θα περιμένει να εγκρίνει πολλές αιτήσεις ταυτόχρονα», συμπλήρωσε η εταιρεία.

Επί του παρόντος, μπορεί το Bitcoin να έχει… ηρεμήσει μετά από αυτό το τεράστιο ράλι που το έφερε πάνω από τα 35.000 δολάρια και στην πραγματικότητα να έχει χάσει περίπου 1.000 δολάρια από τότε, ωστόσο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πάνω από 34.000 δολάρια, μετά από εβδομαδιαία αύξηση 20%.

Η κυριαρχία του έναντι των altcoinσ συνεχίζει να αυξάνεται και είναι λίγο πάνω από το 53% τώρα, ενώ η κεφαλαιοποίηση της αγοράς παραμένει στα 666 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων, παραμένει πάνω από 1,260 τρισεκατομμύριο δολάρια, αφού κέρδισε 120 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια μέρα χθες.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Βitcoin υποχωρεί 0,44% στα 34.389,44 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 2,83% στα 1.788,33 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 5,77% στα 33,58 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει πτώση 2,84% στο 0,28131605 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 1,90% στα 4,24 δολάρια, το Dogecoin διολισθαίνει 3,66% στο 0,06589218 δολάριο και το Shiba Inu πέφτει 2,80% στο 0,00000741 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα