Eurobank Equities: Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για HelleniQ Energy, Motor Oil

Υψηλότερες τιμές-στόχους δίνει για τις μετοχές των Helleniq Energy και Motor Oil η Eurobank Equities.

Πιο συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή, ανεβάζει τον στόχο για τη Helleniq Energy στα 9,4 από 9,2 ευρώ. Για τη Μotor Oil ανεβάζει τον στόχο στα 27,5 από 26,6 ευρώ, αυξάνοντας τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη των δυο εταιριών.

Τα εγχώρια διυλιστήρια

έχουν επιδείξει μια αξιοσημείωτη λειτουργική ανθεκτικότητα έως και φέτος, χάρη στα επίμονα ισχυρά περιθώρια διύλισης (μειωμένα μόλις κάτι λιγότερο από 10% σε ετήσια βάση από την προηγούμενη χρονιά), σύμφωνα με τη Eurobank Equities.

Με τις δυο μετοχές να διαπραγματεύονται με δείκτη EV/EBITDA στο 5, η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η τρέχουσα αποτίμηση δεν περιλαμβάνει την αυξανόμενη συμμετοχή των ΑΠΕ στο μείγμα κερδών. Ως εκ τούτου, η αποτίμηση και των δυο εταιριών είναι ελκυστική.

Με βάση τις τάσεις για βελτίωση των περιθωρίων διύλισης και μεγαλύτερης ορατότητας για τις ΑΠΕ, η χρηματιστηριακή αυξάνει την πρόβλεψη για τα EBITDA 2023-4 της Helleniq κατά 20%, αναμένοντας πλέον EBITDA 1,1 δισ. ευρώ εφέτος και 700 εκατ. ευρώ το 2024.

Τέλος, αυξάνει την πρόβλεψη για τα EBITDA 2023-4 της Μotor Oil κατά 9% και 5% αντίστοιχα, με το μέγεθος να διαμορφώνεται σε 1,1 δισ. ευρώ εφέτος και στασ 900 εκατ. ευρώ το 2024.

Motor OilHELLENIC ENERGYΤΙΜΕΣΣΤΟΧΟeurobank equities
Keywords
Τυχαία Θέματα