Φωτιά στη Ρόδο: Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί

Στο χωριό Ασκληπειό της Ρόδου μπήκε η φωτιά κατακαίγοντας σπίτια καταστήματα και περιουσίες καθώς επίσης και ό,τι άλλο βρίσκει στο πέρασμα της. Οι κάτοικοι του χωριού κάνουν έκκληση για βοήθεια. Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές που προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση.

Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου με τις πυρκαγιές στη Νότια Ρόδο, καθώς τα δύο μέτωπα της φωτιάς έχουν ζώσει αυτή τη στιγμή τα χωριά Γεννάδι και Βάτι. Για τον λόγο αυτό, λίγο πριν τις 11:30 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση προς Κιοτάρι.

Σύμφωνα

με την ΕΡΤ, τρία σπίτια πήραν σπίτια και γίνεται προσπάθεια να σωθούν. Παράλληλα γίνονται χωματουργικές εργασίες για να σταματήσει η πυρκαγιά στο δυτικό ρέμα από το Κιοτάρι. Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

{https://twitter.com/112Greece/status/1683396003481755648}

Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια στο Ασκληπιείο είπε στον Σκάι 100,3 ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός. Πρόσθεσε ότι έχει πληγεί ιδιαίτερα το παραλιακό μέτωπο. Η φωτιά πέρασε με γοργό ρυθμό από το Ασκληπιείο. Στην ερώτηση τι φταίει και εξακολουθεί να καίει επί μία βδομάδα η φωτιά, ο κ. Αρτοποιός απάντησε ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που ευνοούν την πυρκαγιά, κόντρα στην προσπάθεια των πυροσβεστών.

Στην Κέρκυρα, η φωτιά μαίνεται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού και νότια της Περίθειας, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχει περάσει, μέχρι στιγμής, σε κάποιο οικισμό. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 21 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα.

Στο μέτωπο στο Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνεχίζουν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Πλατύς Γιαλός, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός έπειτα από μηνύματα που εστάλησαν μέσω του 112 στους κατοίκους των περιοχών.

Στην Εύβοια, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη.

Στο Αίγιο εκκενώθηκαν το βράδυ, με μήνυμα από το 112, το χωριό Τράπεζα και ο οικισμός Κάστρο Αιγιαλείας, καθώς η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει σε κοντινό λόφο. Οι πυροσβέστες επιχειρούν ώστε να μην περάσει η φωτιά την εθνική οδό και μέχρι στιγμής το έχουν καταφέρει.

Στο σημείο επιχειρούν 99 πυροσβέστες, 35 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και το επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος.

Τέλος, σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στην Υλίκη, όπου δεν απειλείται κάποιος οικισμός και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 60 πυροσβέστες, 21 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

ΠυρκαγιέςΑΣΚΛΗΠΕΙΟΡόδος
Keywords
Τυχαία Θέματα