«Φορολογήστε μας» λένε 250 εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι στο Νταβός

Περισσότεροι από 250 δισεκατομμυριούχοι και εκατομμυριούχοι, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, απαιτούν φορολόγηση της περιουσίας τους από τα κράτη, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Το αίτημά μας είναι απλό: σας ζητάμε να φορολογήσετε εμάς, τους πιο πλούσιους στην κοινωνία», γράφουν απευθυνόμενοι στους παγκόσμιους ηγέτες, όπως μεταδίδει ο Guardian.

«Αυτό δεν θα αλλάξει ουσιαστικά το βιοτικό μας επίπεδο, ούτε θα στερήσει

κάτι στα παιδιά μας, ούτε θα βλάψει την οικονομική ανάπτυξη των εθνών μας. Όμως θα μετατρέψει τον ακραίο και μη παραγωγικό ιδιωτικό πλούτο σε μία επένδυση για το κοινό δημοκρατικό μέλλον».

Οι υπογράφοντες, που προέρχονται από 17 χώρες, περιλαμβάνουν προσωπικότητες όπως την κληρονόμο της Disney Άμπιγκεϊλ Ντίσνεϊ, τον ηθοποιό Μπράιαν Κοξ, την Αμερικανίδα Βάλερι Ροκφέλερ, κληρονόμο του ιδρύματος της δυναστείας Ροκφέλερ στις ΗΠΑ, καθώς και τον ηθοποιό και σεναριογράφο Σάιμον Πέγκ.

«Είμαστε εκείνοι που επωφελούνται περισσότερο από το status quo», αναφέρει η επιστολή. «Όμως, η ανισότητα έχει φτάσει σε οριακό σημείο και το κόστος για την οικονομική, κοινωνική και οικολογική σταθερότητα είναι σοβαρό - και αυξάνεται κάθε μέρα. Εν ολίγοις, χρειαζόμαστε δράση τώρα».

#εκατομμυριούχοι #δισεκατομμυριούχοι #Νταβός #Παγκόσμιο_Οικονομικό_Φόρουμ #World_Economic_Forum #φορολόγηση
Keywords
Τυχαία Θέματα