«Φαγώθηκαν» στη Βουλή Τσίπρας-Γεννηματά

15:18 9/7/2020 - Πηγή: Reporter

Σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τη Φώφη Γεννηματά προέκυψε στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, το οποίο το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να υπερψηφίσει.

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας κατέκρινε έντονα τη Φώφη Γεννηματά για

την επιλογή της. «Είναι ντροπή το να ψηφίζει το νομοσχέδιο αυτό η κα Γεννηματά", είπε και σημείωσε πως «η Δημοκρατική Παράταξη θα έχει συνέχεια και θα έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία», σημείωσε.

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τα αίματα άναψαν ακόμη περισσότερο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και αναρωτήθηκε γιατί η Φώφη Γεννηματά κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην κυβέρνηση της Δεξιάς.

Μίλησε για... φλερτ στελεχών του ΚΙΝΑΛ με τον κ. Μητσοτάκη, ενώ επανέλαβε πως η στάση της κας. Γεννηματά προσβάλλει τους δημοκρατικούς ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ.

Ασφαλώς, η Φώφη Γεννηματά πήρε με τη σειρά της το λόγο και είπε πως έχει το ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης που με συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσε το νομοσχέδιο, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Αρνήθηκε πως στηρίζει την κυβέρνηση και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως αυτός ευθύνεται για την αυτοδυναμία της ΝΔ, καθώς κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης έκανε μεγάλα λάθη κι έφερε τη Δεξιά "καβάλα στ' άλογο", όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Πάντως, είναι αλήθεια πως και εντός του ΚΙΝΑΛ υπάρχει προβληματισμός για την επιλογή να στηρίξει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και μένει να δούμε αν θα υπάρξουν διαρροές στη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΒουλήΤσίπραςΚΙΝΑΛΠασοκΓεννηματάΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα